June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

2 anticonceptiemiddelen die kunnen profiteren van Roe v. Wade Reversal

Recente gebeurtenissen, fulfilled title de omkering van de al lang bestaande Roe v. Wade beslissing die het recht van vrouwen op abortus garandeerde, hebben de gezondheidskwesties van vrouwen volledig in de schijnwerpers gezet. Het biedt ook kansen voor biomedische bedrijven die zich bezighouden satisfied reproductieve gezondheid en anticonceptie.

Dus vandaag zullen we kijken naar twee aandelen die nauw verbonden zijn fulfilled de anticonceptiesector – achieved het onderzoek naar en het op de markt brengen van nieuwe methoden. Maar dat is niet alles, volgens TipRanks-database, dit zijn aandelen die de duimen omhoog krijgen van de Wall Road-analisten in de vorm van Invest in-ratings. Laten we erin duiken en kijken wat de analisten erover te zeggen hebben.

Femasys (FEMY)

We beginnen satisfied Femasys, een medisch onderzoeksbureau dat zich richt op de twee uitersten van reproductieve gezondheid: onvruchtbaarheidsbehandelingen en permanente anticonceptie. Het tweede spoor, permanente anticonceptie, biedt een grotere potentiële markt volgens bevolkingsonderzoek kiezen ongeveer 13 miljoen vrouwen in de VS ervoor om geen kinderen te krijgen, waardoor er een groot potentieel patiëntenbestand ontstaat voor een effectieve, permanente anticonceptiemethode.

Femasys begint fulfilled op te merken dat de meest gebruikte permanente methode, afbinden van de eileiders, een chirurgische ingreep vereist. De FemBloc-methode van het bedrijf is ontworpen voor toepassing als poliklinische course of action in de spreekkamer, wat het voor de patiënt gemakkelijker maakt. De course of action levert een biopolymeer aan de opening van de eileiders van de patiënt, wat de groei van littekenweefsel stimuleert die zowel de bevruchting van eicellen als de beweging van eicellen naar de baarmoeder long-lasting zal blokkeren. De process wordt gevolgd doorway middel van echografie ongeveer 3 maanden na het aanbrengen om het succes van de blokkering te beoordelen.

Het FemBloc-systeem en de treatment worden momenteel klinisch getest en Femasys is een fase 2-onderzoek gestart. Deze proef zal naar verwachting de inschrijving in 3Q22 voltooien. Eerdere onderzoeken met FemBloc toonden aan dat het goed werd verdragen door patiënten en als gemakkelijker en minder pijnlijk werd beschouwd dan chirurgische opties. Femasys ligt op schema om een ​​vrijstelling voor onderzoeksapparatuur (IDE) in te dienen om later on dit jaar een cruciale proef mogelijk te maken dat zal voorafgaan aan een premarket-goedkeuring (PMA) indiening bij de Fda, voorlopig vastgesteld voor 1Q23.

Deze feiten liggen achter Maxim-analist Jason McCarthyoptimistische kijk op het bedrijf. Hij schrijft: “FemBloc vertegenwoordigt de enige niet-chirurgische permanente anticonceptie-oplossing in ontwikkeling, achieved aanzienlijke voordelen ten opzichte van de enige bestaande optie, tubaligatiechirurgie… bijwerkingen op de lange termijn en zorgen voor een verbeterd veiligheidsprofiel. De course of action beperkt ook de risico’s die verband houden met de treatment voor het afbinden van de eileiders, aangezien er geen operatie aan te pas komt…”

Hiertoe beoordeelt McCarthy FEMY als een koop, terwijl zijn richtprijs van $ 5 een opwaarts potentieel van ongeveer 96% voor één jaar suggereert. (Om het trackrecord van McCarthy te bekijken, Klik hier)

More than het algemeen is het duidelijk dat Wall Avenue optimistisch is about dit kleine biomedische onderzoeksbedrijf Femasys heeft 3 recente analistenrecensies in het bestand en ze zijn allemaal om te kopen, waardoor de consensusbeoordeling een sterke koop is. De aandelen zijn geprijsd op slechts $ 2,57 en hun gemiddelde doel van $ 9,33 wijst op potentieel voor een robuuste winst van 263% in de komende 12 maanden. (Bekijk de aandelenprognose van FEMY op TipRanks)

Evofem Biowetenschappen (EVFM)

Het volgende aandeel waar we naar kijken is Evofem Biosciences, een farmaceutisch onderzoeksbureau dat zich richt op de reproductieve en genitale gezondheid van vrouwen. Het grootste nieuws above Evofem voor investeerders betreft Phexxi, de niet-hormonale vaginale anticonceptiegel van het bedrijf.

Phexxi is ontworpen voor gebruik op het gemak van de vrouw en kan tot een uur voor de verwachte seksuele activiteit worden aangebracht. Phexxi houdt de vaginale pH-waarden binnen hun normale bereik, wat in strijd is achieved een goede mobiliteit van het sperma. Als niet-hormonaal anticonceptiemiddel vermijdt Phexxi de bijwerkingen die meestal worden geassocieerd achieved beschikbare hormonale opties, zoals depressie en stemmingswisselingen.

In klinische onderzoeken vóór de goedkeuring vertoonde Phexxi tot 93% effectiviteit wanneer het werd ingenomen zoals voorgeschreven door een zorgverlener, en belangrijker nog, het bleef 86% effectief, zelfs wanneer gebruikers de applicatie-instructies niet goed volgden. EEN post hoc analyse van gegevens van de AMPOWER fase 3 klinische studie, gerapporteerd in juni van dit jaar, toonde een werkzaamheid aan tot 99%.

Phexxi werd goedgekeurd voor gebruik in 2020 en Evofem brengt het products sindsdien op de markt. In 1Q22 steeg de omzet van Phexxi achieved 19% ten opzichte van 4Q21 tot $ 4,3 miljoen. Op jaarbasis vertegenwoordigde die omzet een omzetstijging van 290%. Hoewel de winst van het bedrijf negatief blijft, is het netto WPA-verlies het afgelopen halfjaar aan het matigen. Evofem rapporteerde een bedrijfsverlies van $ 37,4 miljoen in het kwartaal eindigend op 31 december dezelfde statistiek kwam uit op $ 28,9 miljoen voor het kwartaal dat eindigde in maart van dit jaar.

Dit alles heeft de aandacht getrokken van Laidlaw-analist Yale Jendie gelooft dat de verkoop van Phexxi in 2022 en daarna waarschijnlijk zal stijgen.

“Onze belangrijkste investeringsthese en potentieel groot voordeel voor investeerders is dat de Phexxi-inkomsten naar verwachting veel aanzienlijker zullen groeien … Phexxi, een nieuw en zeer gedifferentieerd anticonceptiemiddel, heeft een aanzienlijk marktpotentieel en zou vanaf 2022 kunnen worden gerealiseerd op foundation van positieve huidige inkomsten developments, bullish 2022 $ 30-35 MM verkoopbegeleiding en verschillende gunstige factoren”, meende Jen.

Het is niet verwonderlijk dat Jen EVFM-aandelen een koopadvies geeft, achieved een koersdoel van $ 3,50, wat een opwaarts potentieel voor één jaar van 227% impliceert. (Om Jens staat van dienst te bekijken, Klik hier)

De projectie onder Jens collega’s is ook voor veel positieve kanten. Aandelen zijn momenteel geprijsd op $ 1,07 en hun gemiddelde doelstelling van $ 2,63 suggereert een groei van ~146% dit jaar. About het algemeen heeft het aandeel een gemiddelde koopconsensusbeoordeling, gebaseerd op 3 aankopen en 1 verkopen. (Zie EVFM aandelenvoorspelling op TipRanks)

Om goede ideeën te vinden voor de handel in medische aandelen tegen aantrekkelijke waarderingen, gaat u naar TipRanks’ Beste aandelen om te kopeneen nieuw gelanceerde instrument die alle aandeleninzichten van TipRanks verenigt.

Vrijwaring: De meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse te maken voordat u een investering doet.