June 10, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

3 essentiële redenen waarom uw team een ​​videoverkoopstrategie nodig heeft

8 augustus 2022·5 minuten lezen

Als uw team geen video-aangedreven verkoopstrategie heeft, laat u opps door uw vingers glippen. Ontdek drie essentiële voordelen die voortvloeien uit het inbouwen van video in uw verkoopstrategie.

Heeft uw verkoopteam een ​​videoverkoopstrategie? Als je dat niet doet – waarom? niet?

Video is misschien wel de krachtigste verkooptool van een verkoper. 75% van de best presterende salesprofessionals zegt dat video hun responspercentages verhoogt. Terwijl het lezen van een e-mailinbox met veel tekst ervoor zorgt dat prospects zich ongelukkig en gestrest voelen, keert het kijken naar een video dat effect om, waardoor ze ontvankelijker worden voor uw pitch.

En wanneer uw hele verkoopteam een ​​grotere videoverkoopstrategie coördineert, worden de voordelen nog groter. Dat komt omdat video, naast het bieden van persoonlijk, authentiek bereik, teams helpt om gezamenlijk meer mindshare te verdienen, meer tijd te besteden aan verkopen en sneller te verbeteren.

HubSpot heeft zelfs video-prospectie genoemd een van de belangrijkste vaardigheden die elke verkoopmedewerker moet beheersen– hoewel SDR’s zeker niet de enige zijn die video waardevol zullen vinden. Elk lid van uw team, van SDR’s tot accountmanagers tot verkoopleiders, heeft iets te winnen bij het leren maken en verzenden van geweldige video’s.

Je hebt op dit moment misschien geen videoverkoopstrategie, maar aan het einde van dit bericht zul je precies begrijpen waarom het zo belangrijk is voor het succes van je team. Lees verder.

  1. Inhoud
  2. 1. De voordelen van een videoverkoopstrategie voor verkoopteams
  3. 1.1 #1: Verdien meer mindshare
  4. 1.2 #2: Besteed meer tijd aan verkopen
  5. 1.3 #3: Verkoopsucces meten
  6. 2. Hoe leiders video kunnen gebruiken in hun verkoopstrategie
  7. 2.1 Voor teamleiders en managers
  8. 2.2 Voor verkoopbevordering
  9. 3. Oefening maakt uw videoverkoopstrategie perfect

De voordelen van een videoverkoopstrategie voor verkoopteams

Het is de moeite waard om te leren hoe u video kunt integreren in uw verkoopproces. Hier zijn drie belangrijke redenen waarom video een groot deel van uw verkoop- en marketingstrategie zou moeten zijn:

  • #1: Het verdient meer mindshare, de aandacht van prospects trekken en uw vertegenwoordigers helpen in hun geheugen te blijven.
  • #2: Het laat uw team meer tijd besteden aan verkopen door hun bereik herhaalbaar en schaalbaar te maken.
  • #3: Het maakt het makkelijker om succes te meten door gebruik te maken van videoweergave-analyses om te zien wie er kijkt, voor hoe lang en hoe betrokken ze zijn.

#1: Verdien meer mindshare

Ondanks de wijdverbreide technologische vooruitgang, is een persoonlijke, één-op-één video nog steeds een verrassend iets om in je inbox te ontvangen.

E-mails met verkoopvideo’s worden eerder geopend en hebben meer kans op een reactie.

Nu is het verrassend om één video in je inbox te krijgen. Maar een video krijgen van verschillende mensen bij dezelfde organisatie? Dat is memorabel. Als accountmanagers, vertegenwoordigers van bedrijfsontwikkeling en verkoopadviseurs allemaal video gebruiken, verdient hun bedrijf een reputatie op het gebied van persoonlijk, authentiek bereik.

Zelfs als prospects niet reageren op het eerste bericht, bouwen video’s vertrouwdheid op. Een nieuwe vertegenwoordiger die prospecteert naar verloren verloren gesloten accounts heeft een groot voordeel: ze gebruiken hetzelfde ongebruikelijke formaat – video’s – dat de laatste vertegenwoordiger gebruikte. Dit zorgt voor continuïteit en maakt de kans groter dat ze een reactie krijgen.

Als prospects de video bekijken, is het miljoenen woorden waard. Video brengt informatie in drie modaliteiten tegelijk over: afbeeldingen, audio en tekst. Een minuut besteed aan het lezen van een e-mail met een screenshot verbleekt in communicatieve vergelijking met een minuut video waarin een prospect laat zien hoe eenvoudig hun software is.

Als je het hebt over software die metadata extraheert, is dat moeilijk voor te stellen. Maar video is voor ons een heel krachtig gebruiksvoorbeeld geweest, want als ik een bestand versleep en neerzet en mensen het zien, gaat er een lampje uit. Ze kunnen zien hoe ze het zouden gebruiken.

profielafbeelding voor Ryan SimonRyan SimonMerkmapAccountmanager

#2: Besteed meer tijd aan verkopen

Teams die zijn bewapend met een videoplatform dat speciaal is gebouwd voor verkoop, profiteren van schaalvoordelen.

In plaats van elke keer dat ze een e-mail of LinkedIn InMail sturen een nieuwe video op te nemen, kunnen verkoopteams deze opslaan en maak afspeellijsten. Ze kunnen video’s hergebruiken, maar ook mixen en matchen. Als een marketingvideo het product perfect uitlegt, waarom zou je het dan opnieuw uitvinden? Verkopers kunnen eenvoudig een korte, gepersonaliseerde video-introductie volgen en vervolgens op verzenden drukken.

Videoplatforms kunnen gegevens ook rechtstreeks doorgeven aan uw systemen voor klantrelatiebeheer (CRM) en marketingautomatisering. Ze kunnen zelfs worden geïntegreerd met uw platforms voor verkoopbetrokkenheid en verkoopinformatie. Teams kunnen waarschuwingen activeren wanneer prospects een video bekijken, of wanneer ze een bepaald percentage van die video bekijken. Aan de andere kant van het huis kunnen marketingteams leads en accounts scoren op basis van hoeveel van een video ze hebben bekeken, waardoor ze hun accountgebaseerde marketingcampagnes beter kunnen personaliseren.

Hier zijn een paar ideeën voor uw teams om te proberen:

  • Stel een waarschuwing in voor wanneer een lead of een account een video bekijkt, zodat uw vertegenwoordigers meteen kunnen volgen.
  • Neem uw videogegevens op in uw regels voor het scoren van leads voor een uitgebreider beeld van de betrokkenheid van leads.

Wanneer uw vertegenwoordigers minder tijd besteden aan het opnemen of controleren van wie wat heeft bekeken, kunnen ze meer tijd besteden aan het daadwerkelijk verkopen.

Vidyard-logo

Verbind, converteer en sluit meer deals Eenvoudig videoberichten opnemen en delen.

Krijg het gratis

#3: Verkoopsucces meten

Verkoopteams die een videoplatform gebruiken, kunnen verkoopanalyses gebruiken om de statistieken te meten die ertoe doen.

  • E-mail wordt geopend: Hoe vaak openen prospects e-mails die video’s bevatten?
  • Reactiepercentages: Reageren prospects op de videoboodschappen die uw vertegenwoordigers sturen?
  • Tarieven voor vergaderboekingen: Genereren de videoboodschappen van uw vertegenwoordigers vergaderingen?
  • Winstpercentage: Helpen video’s uw team om meer deals te winnen?
  • Bekijk tijdpercentage: Hoeveel van elke video bekijken prospects?

Hoe leiders video kunnen gebruiken in hun verkoopstrategie

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over hoe uw team video kan gebruiken als onderdeel van hun verkoopstrategie. Maar video biedt ook tal van voordelen voor verkoopleiders.

Voor teamleiders en managers

Weet je nog hoe we zojuist video-analyse hebben besproken? Leiders kunnen die rapporten toevoegen aan hun CRM-dashboards om te zien hoe individuele vertegenwoordigers (en hele teams) presteren. Genereert een handvol vertegenwoordigers bijvoorbeeld het leeuwendeel van de geboekte vergaderingen? Verdient een enkele vertegenwoordiger een abnormaal hoog responspercentage? Je kunt deze informatie gebruiken om de video’s van die vertegenwoordigers te bekijken, te zien wat ze anders doen en de rest van het team te coachen op basis van wat je vindt.

Om de effectiviteit van video te testen, kunt u proberen het uit te rollen naar een bepaald team, of zelfs maar een paar individuen, en te zien hoe het hun prestaties verandert in vergelijking met de rest van de organisatie.

Leiders kunnen ook videoprestaties voor het hele team bekijken en vragen beantwoorden zoals “Hoe beïnvloeden video’s de deals van mijn team?” of “Waar zijn video’s het meest effectief in de verkoopcyclus van mijn team?”

Managers van bedrijfsontwikkeling kunnen zien hoe video reacties en geboekte vergaderingen beïnvloedt. Verkoopmanagers en klantensuccesmanagers kunnen winstpercentages en verlengingspercentages bekijken en zelfs de dollarwaarde meten die video toevoegt aan de verkooppijplijn en inkomsten.

Voor verkoopbevordering

Organisaties die zich richten op verkoopbevordering kunnen zien welke video’s het beste werken in elke fase van het verkoopproces en verkopers dienovereenkomstig adviseren.

De gegevens kunnen zo gedetailleerd zijn als ze willen. Sales enablement-teams kunnen zien welke delen van video’s individuele prospects bekijken, overslaan of herhalen, om volledig te begrijpen hoe ze video consumeren en hoe het team deze kan gebruiken om meer verkopen te genereren.

De sleutel is om de mentaliteit van continu testen en meten te behouden. Kijk hoe individuele teams of vertegenwoordigers video gebruiken en hoeveel vergaderingen ze boeken. Als één persoon veel video’s verzendt en hun betrokkenheidspercentage laag is, wil ik weten wat er gebeurt. Hetzelfde geldt voor iemand die minder video’s verzendt, maar hogere responspercentages krijgt. Analytics kan u helpen uitmuntendheid in uw team te ontdekken, en als u iets vindt dat werkt, kunt u dat onmiddellijk met uw team delen.

profielafbeelding voor Jamie ShanksJamie ShanksVerkoop voor het levenDirecteur

Trainingskit voor verkoop op afstand

Help uw verkoopteam op afstand te schitteren Trainingskit voor verkoop op afstand Een alles-in-één hulpmiddel voor videoverkoop ter ondersteuning van uw strategische planning, SKO en voortdurende ondersteuning. Koop de Kit