June 8, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

5 emotionele eigenschappen van succesvolle ondernemers

Mike Smerklo is een durfkapitaalinvesteerder, auteur en ondernemer die met enkele van de grootste namen in de technische wereld heeft gewerkt. Dit omvat Marc Andresen en Ben Horowitz, oprichters van Loudcloud, een bedrijf dat voor $ 1,65 miljard in contanten is verkocht.

Mike is de auteur van Meneer Aap en ik: Een echte overlevingsgids voor ondernemers.

Toen hij opgroeide, had Mike geen goede rolmodellen of anderen om hem te laten zien hoe succesvolle levensgewoonten eruit zien. Doorway difficult werken en doorzettingsvermogen werd hij echter een succes, met een passie voor het helpen van anderen.

Luister naar dit job interview op de Intelligent Hustle-podcast

Durfkapitaalfonds – ja of nee?

Mike legde uit dat voor veel bedrijven VC-financiering misschien niet de beste optie is. U moet een deel van uw bedrijf weggeven, de investeerder zal vaak een bestuurszetel willen en zij zullen u richting geven aan uw bedrijf.

Dat gezegd hebbende, kan durfkapitaalfinanciering een goede optie zijn voor snelgroeiende bedrijven die een hoog rendement kunnen bieden aan hun investeerders.

Kan uw bedrijf “groot genoeg” zijn om een ​​investeerder een rendement van 6 tot 7 op zijn geld te geven?

Als u uw bedrijf kunt laten groeien zonder durfkapitaalfinanciering – geweldig.

5 eigenschappen van succesvolle ondernemers

Mikes boek, Meneer Aap en ik gaat helemaal in excess of het advies voor ondernemers dat Mike voelde dat ze niet kregen.

Verder recommendations zoals “hoe een businessplan te schrijven” (wat belangrijk is). En verder dan de 7 dingen die Elon Musk ‘s ochtends doet, bijvoorbeeld.

Mike ontdekte dat elk bedrijf concurrentie heeft. Op de markt komen slechts enkelen naar voren als de “winnaar”. Hij wilde weten wat die kerneigenschappen zijn die ondernemers de meeste kans op succes geven om te winnen.

De formule van Mike is de Shape-formule.

Waarom aap? De “aap” is de stem in je hoofd die je twijfel, angst en onzekerheid probeert te geven. Het fluistert je toe terwijl je op je ondernemersreis gaat.

Zelf

Zelfbewustzijn is zo belangrijk voor ondernemers om hun sterke en zwakke punten te begrijpen.

Helpen

Probeer uw bedrijf niet alleen te runnen. Zoek een mentor of mentor. Je hebt de emotionele steun nodig om je bedrijf te runnen. Bovendien kan iemand die de ervaring heeft en heeft meegemaakt wat je hebt meegemaakt, je op je reis helpen.

authenticiteit

Wees trouw aan je waarden en aan wie je bent.

Vasthoudendheid

Er zijn ups en downs in het runnen van zaken (en het leven). Het hebben van een aanhoudende mentaliteit is zo cruciaal.

Wees volhardend EN luister naar feed-back. Wees niet zo gepassioneerd around uw bedrijf dat u niet luistert naar de realiteit van wat de markt wil (of nodig heeft).

Als niemand bereid is ervoor te betalen, zelfs als het een geweldig idee is, dan is het misschien niet het juiste minute om het op de markt te brengen.

verwachtingen

Geniet van de reis van het starten en opbouwen van uw bedrijf. Waardeer de momenten en de kansen die je hebt.

Weet echter dat het op een gegeven second zal eindigen.

Uw bedrijf is een hulpmiddel om van het leven te genieten en het leven van anderen te beïnvloeden