June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

De markt nu begrijpen met Danny Rimer van Index Ventures – TechCrunch

Als je je in de war voelt in excess of de staat van startup-investeringen, word dan lid van de club. Aandelen van beursgenoteerde bedrijven zijn de afgelopen maanden meedogenloos gehamerd te midden van de toenemende angst voor een recessie, maar startfinanciering lijkt internet zo levendig als altijd en, meer verrassend, voor ons, VC’s kondigen nog steeds routinematig enorme nieuwe fondsen aan, zoals ze al vele jaren doen.

Om beter te begrijpen wat er aan de hand is, spraken we deze 7 days met Index Ventures-medeoprichter Danny Rimer, die opgroeide in Genève, waar Index een kantoor heeft, maar die nu zijn tijd verdeelt tussen Londen en San Francisco, waar Index ook kantoren heeft. (Het heeft net ook een kantoor in New York geopend.)

We vingen toevallig Rimer – wiens weddenschappen onder andere Discord, 1stdibs, Glossier en Fantastic Eggs omvatten – in Californië. Ons gesprek is voor de duur licht bewerkt.

TC: Deze 7 days hebben Lightspeed Venture Associates aangekondigd $ 7 miljard above meerdere fondsen. Battery Ventures zei dat het gesloten is $3,8 miljard. Oak HC/FT bijna aangekondigd $ 2 miljard. Wanneer de publieke markt zo ver omlaag is, zijn institutionele beleggers doorgaans minder in staat om nieuwe fondsen aan te trekken als de publieke markt laag staat, dus waar komt dit geld vandaan?

DR: Het is een geweldige vraag. Ik denk dat we moeten onthouden dat er de afgelopen jaren buitengewone winsten zijn geboekt voor veel van deze instellingen – noem het eigenlijk het laatste decennium. En hun posities zijn in deze periode ook echt explosief gestegen. Dus wat u ziet, is een toewijzing aan fondsen die waarschijnlijk al een tijdje bestaan. . . . en hebben in de loop der jaren zelfs zeer goede rendementen opgeleverd. Ik denk dat beleggers hun geld willen steken in instellingen die begrijpen hoe dit verse nieuwe geld op elke markt moet worden toegewezen.

Deze fondsen worden steeds groter en groter. Zijn er nieuwe financieringsbronnen? Het is duidelijk dat staatsinvesteringsfondsen de afgelopen jaren een grotere rol hebben gespeeld in durfkapitaalfondsen. Lijkt Index verder weg dan ooit?

Er is zeker sprake van een splitsing in de markt tussen fondsen die zich waarschijnlijk meer bezighouden satisfied het samenvoegen van activa en fondsen die proberen de ambachtelijke praktijk van ondernemen voort te zetten en wij spelen in het laatste kamp. Dus relatief gezien zijn onze fondsomvang niet erg groot geworden. Ze zijn niet dramatisch gegroeid, omdat we heel duidelijk zijn geweest dat we het klein willen houden, ons vaartuig in leven willen houden en die route willen blijven volgen. Wat dat betekent is dat als het gaat om onze institutionele beleggersbasis, we in de eerste plaats geen household workplaces hebben en geen geld van staatsinvesteringsfondsen aannemen. We hebben het echt more than schenkingen, pensioenfondsen, non-profitorganisaties en fondsen van fondsen die onze basis van investeerders vormen. En we hebben het geluk dat de meeste van die mensen al bijna 20 jaar bij ons zijn.

U heeft nogal wat geld onder beheer, u kondigde vorig jaar 3 miljard dollar aan nieuwe fondsen aan. Dat is geen klein bedrag.

Nee, het is niet klein, maar in verhouding tot de fondsen waarop u zinspeelt – de fondsen die veel zijn gegroeid en sectorfondsen of crossover-fondsen hebben gedaan – als u kijkt naar hoeveel Index heeft opgehaald [since the outset] vergeleken fulfilled de meeste van onze leeftijdsgenoten, is het eigenlijk een heel ander verhaal.

Hoeveel heeft Index opgesteld more than de geschiedenis van het bedrijf?

We moeten controleren. Ik wou dat ik het exacte aantal op het puntje van mijn tong kon hebben.

Het is een soort van verfrissend dat je niet weet. Ben je nu op de markt? Het voelt alsof het voor de meeste bedrijven een jaar op en een jaar uit is geweest in termen van fondsenwerving, en dat dit niet verandert.

We zijn niet op de markt om geld in te zamelen. Wij zijn duidelijk in de markt om te investeren.

We zien dat veel bedrijven hun waarderingen opnieuw instellen. Overlegt u met uw portefeuillebedrijven om hetzelfde te doen?

We voeren allerlei gesprekken fulfilled bedrijven binnen onze portefeuille niets is van tafel. We willen het ongeloof absoluut niet opschorten als het gaat om de realiteit van de situatie. Ik zou niet zeggen dat het een overkoepelende discussie is die we satisfied al onze bedrijven voeren. Maar we proberen er consequent voor te zorgen dat onze bedrijven het huidige klimaat begrijpen, de omstandigheden die specifiek voor hen zijn, en ervoor te zorgen dat ze zo realistisch mogelijk zijn als het gaat om hun toekomst.

Afhankelijk van het bedrijf zijn de waarderingen soms ver vooruitgelopen en kunnen we er niet op rekenen dat de crossover-fondsen terugkomen. . . ze moeten hun publieke standpunten verdedigen. Sommige van deze bedrijven moeten de storm dus gewoon doorstaan ​​en ervoor zorgen dat ze voorbereid zijn op de moeilijke tijden die komen gaan. Andere bedrijven hebben echt een kans om in deze periode aan te leunen en een aanzienlijk marktaandeel te veroveren.

Zoals veel VC’s, zegt u dat u liever zou hebben dat een startup een ‘down-round’ uitvoert in plaats van akkoord te gaan achieved lastige voorwaarden om een ​​specifieke waardering te handhaven. Denk je dat oprichters de memo hebben gekregen dat down-rondes acceptabel zijn in dit klimaat?

Het hangt er echt van af. Ik denk dat je waarschijnlijk een aantal nieuwe fondsen hebt die in deze periode zijn gestart – je hebt een aantal nieuwe sectorfondsen – die het ingewikkeld maken omdat [they’re] niet investeren in de beste zaken. [They’re] investeren in de beste business enterprise, of proberen de beste business enterprise te financieren, binnen die sector. Er is dus waarschijnlijk enige druk achieved betrekking tot sommige van de VC’s die doorway sommige ondernemers wordt gevoeld.

Wel wil ik benadrukken dat niet alle bedrijven een koude douche hoeven te nemen satisfied betrekking tot waardering. Er zijn veel bedrijven die het heel goed doen, zelfs in deze omgeving.

Rapid, een on-line inlog- en kassabedrijf, sloot eerder dit jaar snel af, en Index werd een beetje online uitgelachen omdat het het bedrijf snel van zijn web-site experienced verwijderd. Wat is daar gebeurd en, achteraf gezien, wat experienced Index in die situatie nog meer kunnen doen? Ik vermoed dat je group hier een autopsie van heeft gehad.

Ik wist niet dat we het van onze site hadden gehaald. Ik denk dat het er waarschijnlijk is, maar waarschijnlijk moeilijker te vinden, vermoed ik. We promoten de bedrijven die het goed doen.

Je hebt gelijk, we hebben het als bedrijf verteerd en echt geprobeerd om de lessen die daaruit zijn geleerd te trekken. Er zijn een aantal factoren die we nog steeds verwerken of waarvan we niets weten, maar wat waarschijnlijk moeilijk was tijdens COVID, was het evalueren van expertise en het begrijpen van de mensen achieved wie we werkten. En ik weet zeker dat mijn companions, die verantwoordelijk waren voor het bedrijf, meer tijd hadden kunnen besteden en de ondernemerscultuur van het bedrijf veel gedetailleerder hadden kunnen begrijpen als we meer tijd met hen persoonlijk hadden kunnen doorbrengen.

(Volgende 7 days hebben we meer van dit interview in podcastvorm houd ons in de gaten.)