June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Dow Jones-futures vallen: marktrally loopt tegen Chinese muur aan; Tesla, Twitter tuimelen hierover

De Dow Jones-futures daalden van de ene op de andere dag bescheiden, samen met de S&P 500-futures en de Nasdaq-futures. De beursrally viel terug van de belangrijkste weerstand van maandag te midden van inflatie- en recessiezorgen die op weg waren naar belangrijke economische gegevens, samen met hernieuwde zorgen over China.
XDe Nasdaq, die vorige week de winst op de belangrijkste indexen aanvoerde, leed maandag de grootste verliezen. De rente op staatsobligaties blijft omgekeerd, een waarschuwing voor een recessie.

Chinese aandelen waren grote verliezers, aangezien de Covid-beperkingen terugkeerden en regelgevers boetes oplegden ten opzichte van technologiebedrijven, waaronder Alibaba (BABA).

BABA voorraad en Li Auto (LI), die de week rond het kopen van punten inging, trok zich maandag terug. In de tussentijd, AstraZeneca (AZN) en Hershey (HSY) deed het goed, als gevolg van de defensieve neiging.

Tesla (TSLA) en TWTR-aandelen kelderden nadat Tesla-CEO Elon Musk eind vrijdag was verhuisd om de Twitter-overname van $ 44 miljard te beëindigen. Twitter (TWTR) heeft gezworen om voor de rechtbank te vechten om de transactie te sluiten.

Li Auto, Hershey en AZN aandelen zijn op de IBD 50. Hershey was maandag de IBD-aandeel van de dag. De video ingesloten in het artikel belichtte de marktactie en analyseerde BABA-aandelen, AstraZeneca en Hershey.

Dow Jones Futures vandaag

De Dow Jones-futures verloren 0,4% ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures daalden 0,4% en Nasdaq 100-futures daalden 0,5%.

De prijs van ruwe olie daalde meer dan 1%.

De 10-jaarsrente daalde met 2 basispunten tot 2,97%.

Onthoud dat een nachtelijke actie in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs leidt tot daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Sluit je aan bij IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren tijdens de beursrally op IBD Live


Beursrally

De beursrally verloor maandag terrein, waarbij de belangrijkste indices dicht bij sessiedieptepunten sloten.

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,5% tijdens de beurshandel van maandag. De S&P 500-index daalde 1,15%. De Nasdaq-composiet zakte 2,3%. De small-cap Russell 2000 zakte 2%.

De prijs van ruwe olie in de VS daalde met 0,7% tot 104,90 dollar per vat, ver buiten het dieptepunt van de ochtend.

Het rendement op tienjarige staatsobligaties zakte met 11 basispunten tot 2,99%. De tweejaarsrente daalde met 5 basispunten tot 3,07%, opnieuw omgekeerd langs een groot deel van de rentecurve. Het rendement op eenjarige staatsobligaties steeg met 4 basispunten tot 2,99%, wat overeenkomt met de 10-jaarsrente.

ETF’s

Een van de beste ETF’s, de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) verloor 1,3%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) daalde met 0,7%. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) daalde 1,7%. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) gaf 2,4% op.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) daalde 1,65% en de Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) daalde met 0,4%. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) daalde met 2,3%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) stootte 0,5% naar beneden. De Energy Select SPDR ETF (XLE) en de Financial Select SPDR ETF (XLF) gaf 0,8% op. Het Health Care Select Sector SPDR Fonds (XLV) 0,25% lager gekanteld.

Als gevolg van meer speculatieve verhaalaandelen, ARK Innovation ETF (ARKK) verkocht 6,9% en ARK Genomics ETF (ARKG) 5%. Tesla-aandelen blijven een toppositie in de ETF’s van Ark Invest.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Alibaba-voorraad

In het weekend hebben toezichthouders Alibaba beboet, Tencent (TCEHY) en verschillende andere technologiebedrijven omdat ze enkele eerdere overnames niet hebben bekendgemaakt. De boetes van 500.000 yuan waren relatief klein, maar gaven aanleiding tot bezorgdheid dat het optreden van Peking tegen de techreuzen nog niet voorbij is.

Macau sloot casino’s en de meeste bedrijven een week lang stil, waardoor de angst voor China Covid-beperkingen weer oplaaide.

Alibaba-aandelen kelderden 9,4% met 109,57 en kwamen voor het eerst sinds eind mei onder het voortschrijdend gemiddelde van 21 dagen. Afgelopen donderdag bewoog het BABA-aandeel zich boven zijn 200-daagse lijn en wist enige weerstand boven het 121-niveau, wat een agressieve instap bood. De aandelen doken vrijdag onder die belangrijke niveaus.

Hoewel een sterke beweging boven de hoogtepunten van vorige week uitvoerbaar zou kunnen zijn, zou BABA-aandeel idealiter een consolidatie vormen boven de 200-daagse lijn

Li Auto Voorraad

Het aandeel Li Auto daalde met 4% tot 37,33. net onder 37,55 kooppunt. Aandelen zijn nog steeds sterk verlengd van hun 50-daagse lijn. Het is mogelijk dat LI-aandelen een ondiepe basis vormen bovenop de lange, diepe consolidatie. De afgelopen weken kunnen worden gezien als een handvat naar een basis die helemaal teruggaat tot eind 2020.

AZN Voorraad

AstraZeneca-aandelen daalden 0,3% tot 66,75 na flirten met een kooppunt met dubbele bodem van 67,50, volgens de analyse van MarketSmith. De relatieve sterktelijn voor AZN-aandelen, de blauwe lijn in de verstrekte grafieken, ligt net onder een high.

Hershey-voorraad

HSY-aandelen stegen met 0,4% tot 220,65, net onder een 222,75 kop-met-handvat kooppunt. Hoewel defensieaandelen momenteel populair zijn, betekent dat niet dat ze veilig zijn. Veel voedsel- en drankspellen, waaronder Hershey-aandelen, stortten op 18 mei in. Sinds eind juni zijn de aandelen echter hersteld.

Muskus vs. Twitter Saga

Geconfronteerd met het wroeging van de koper, zei Musk eind vrijdag dat hij Twitter niet langer wil kopen, iets waar hij de afgelopen maanden sterk op had gesignaleerd. Twitter zei dat een deal een deal is, om Musk te dwingen door te gaan met de overname van $ 44 miljard, $ 54 per aandeel. Twitter huurde een zwaargewicht voor de fusiewet in om het te vertegenwoordigen. Juridische experts zeggen dat Musk een zwakke zaak heeft.

Twitter-aandelen daalden met 11,3% tijdens de reguliere sessie van maandag tot 32,65, het laagste niveau sinds half maart. TWTR-aandelen bereikten op 24 februari een laagste punt in twee jaar van 31,30.

Na de sluiting zei Twitter, via zijn advocaten, dat het bod van Musk om de overname te beëindigen “ongeldig en onrechtmatig” is.

Tesla-aandelen, die licht stegen in de buurt van de opening, daalden met 6,55% tot 701,99. Het is waarschijnlijk dat een deel of zelfs het grootste deel van de verliezen van maandag een weerspiegeling waren van door de groei geleide marktzwakte en zorgen over China. TSLA-aandelen vielen terug onder de 50-dagenlijn nadat ze vrijdag voor het eerst in twee maanden boven dat niveau waren gesloten. De aandelen daalden ook iets onder hun 21-daagse lijn.


Tesla Archrival gaat overdrive in productie


Analyse van marktrally

Gezien de marktwinsten van vorige week tot belangrijke niveaus, was de teruggang van maandag niet verrassend, vooral met het negatieve China-nieuws en zoveel belangrijke gegevens van de tap.

De Nasdaq viel terug van de voortschrijdende gemiddelden van 50 dagen en 10 weken. die in 2022 als grote weerstand hebben gediend. Dat betekent niet dat deze test al is mislukt. De index kan enkele dagen of weken rond deze niveaus blijven hangen voordat hij doorbreekt.

De Nasdaq sloot iets onder het voortschrijdend gemiddelde van 21 dagen. Ook de S&P 500, Dow Jones en Russell 2000 onderbraken dat kortetermijnniveau.

Afgezien van het China-nieuws, is het moeilijk om op het huidige niveau moedig te zijn met belangrijk nieuws van de tap.

De consumentenprijsindex van woensdag zal naar verwachting laten zien dat de inflatie licht is gestegen ten opzichte van het 40-jarige hoogtepunt in mei van 8,6%. De kerninflatie zou iets moeten afkoelen. Nu de benzineprijzen aanzienlijk zijn gedaald sinds de piek van 14 juni en de grondstoffenprijzen de afgelopen weken sterk zijn gedaald, zou de totale inflatie moeten afnemen . Het is dus onduidelijk hoe de markten zullen reageren op de inflatiegegevens van juni.

Een renteverhoging van de Fed met 75 basispunten eind juli lijkt vast te zitten, met een kleine kans op een vol procentpunt. De echte impact zal zijn op de impact van toekomstige renteverhogingen door de Fed. Maar beleidsmakers zullen nog twee CPI- en banenrapporten krijgen vóór de vergadering van september, met een hele reeks andere gegevens tegen de Fed-vergadering van november.

In de tussentijd, JPMorgan Chase (JPM), Morgan Stanley (MEVROUW) en Delta Airlines (DAL) rapporteer woensdag begin, met verschillende andere banken en UnitedHealth (UNH) later in de week van de tap.

Begeleiding zal cruciaal zijn bij snelle veranderingen in de economie.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

Nu de markt weerstand ondervindt in afwachting van groot economisch en bedrijfsnieuws, willen beleggers misschien niet op de zeer korte termijn een bescheiden blootstelling toevoegen. Bepaalde sectoren werken, met name defensieve of defensieve groeinamen als HSY-aandelen en AbbVie. Maar als de markt sterk herstelt, kunnen defensieve namen verkopen of achterblijven. Concentreer je dus niet te veel op een bepaalde sector of thema.

Beleggers willen misschien gedeeltelijke winst nemen in recente winnaars.

Lees elke dag The Big Picture om op de hoogte te blijven van de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

Misschien vind je het ook leuk:

Wilt u snel winst maken en grote verliezen voorkomen? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD