June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

FDA staat Juul toe om producten te blijven verkopen terwijl beroep op verbod doorgaat (NYSE:MO)

FDA verklaart gebruik van elektronische sigaretten door tieners

Scott Olson/Getty Pictures Nieuws

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft tijdelijk een bevel uitgesteld dat e-sigarettenmaker Juul verbood zijn producten te verkopen terwijl tegen het bevel in beroep wordt gegaan.

Het bureau heeft vastgesteld dat er unieke wetenschappelijke problemen zijn bij de JUUL-aanvraag die aanvullende beoordeling rechtvaardigt, de Fda gepost op twitter.

De Fda bestelde Altria (NYSE:MO) bezat op 23 juni in de VS JUUL-producten uit de schappen. Het officiële marktverbod beperkte de verkoop van peulen satisfied tabak en mentholsmaak in verschillende nicotineconcentraties en beval de verwijdering van bestaande voorraden uit de schappen.

Op 24 juni legde een federaal hof van beroep het verbod op, waardoor de fabrikant van elektrische sigaretten de tijd kreeg om zijn opties te herzien en in beroep te gaan tegen de Fda-beslissing. Afgelopen dinsdag diende Juul Labs een aanvraag in om een ​​tijdelijk verblijf op het Fda-verbod op zijn e-sigaretten te verlengen, volgens een rechtbank die vorige week werd ingediend.

Juul zei in zijn juridische aanvraag dat het bureau meer dan 6.000 pagina’s aan gegevens over aerosols around het hoofd heeft gezien die worden gegenereerd door het proces van het verwarmen van de vloeistof in de pods die gebruikers van e-sigaretten inhaleren.

Altria (MO) heeft een belang van 35% in Juul. De aandelen van Altria Group (MO) zijn fulfilled 8,7% gedaald sinds de WSJ op 22 juni meldde dat de Food and drug administration van plan was om Juul-producten te verbieden.

Afgelopen woensdag werd Altria (MO) bij Barclay teruggebracht tot een verkoopequivalent en werd het beschreven als een “smeltend ijsblokje”, mede als gevolg van de overhang van de Juul-rechtszaak.