June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Frackingbedrijven zouden kunnen delen in Britse belastingvoordelen voor fossiele brandstoffen ter waarde van miljarden

Fracking-bedrijven komen waarschijnlijk in aanmerking voor belastingvoordelen, mogelijk ter waarde van miljarden, die de regering aan olie- en gasbedrijven uitbreidt om nieuwe exploratie van fossiele brandstoffen aan te moedigen.

In combinatie achieved de hoge gasprijzen zou de further financiering – die volgens actievoerders neerkomt op een subsidie ​​– een sterke stimulans kunnen zijn om de fracking-activiteiten opnieuw op te starten als een moratorium in het VK wordt opgeheven, wat al deze 7 days zou kunnen gebeuren.

Olie- en gasbedrijven zullen profiteren van een maas in de windfall tax van de overheid, die vrijstellingen mogelijk maakt voor bedrijven die investeren in de exploratie van nieuwe fossiele brandstoffen. Juridisch advies aan de actiegroep Uplift suggereert dat frackingbedrijven ook in aanmerking komen voor deze stimulans, op foundation van de manier waarop de windfall tax – officieel bekend als de energiewinstheffing – momenteel wordt geschreven.

Tessa Khan, de directeur van Uplift, zei: “Ondanks een historische crisis in de kosten van levensonderhoud, probeert de regering er weer een enorme subsidie ​​voor olie- en gasbedrijven doorheen te slepen. De energieheffing zou de final van stijgende energierekeningen voor Britse huishoudens moeten verlichten, maar deze leemte in investeringen stelt bedrijven in staat hun belastingfactuur te verlagen als ze meer vervuilende, niet-duurzame olie- en gasprojecten bouwen.

“Het is schandalig dat frackingbedrijven kunnen profiteren van deze subsidie, terwijl fracking – zoals alle olie- en gasboringen – niets doet om veilige, betaalbare energie voor mensen in het VK te garanderen.”

De Labour-partij zei dat de maas in de wet betekende dat olie- en gasbedrijven 20 keer meer belastingvoordelen zouden ontvangen dan bedrijven op het gebied van hernieuwbare energie in aanmerking komen. Labour’s analyse van overheidsgegevens laat zien dat ongeveer £ 4 miljard naar olie- en gasbedrijven zou kunnen vloeien by using de maas in de windfall tax en “tremendous-aftrek” belastingkredieten.

Volgens de analyse van Labour betekenen de nieuwe regels dat voor elke £ 100 die een olie- en gasbedrijf in de Noordzee investeert, het bedrijf £ 91,50 ontvangt van de belastingbetaler. Voor elke £ 100 die wordt geïnvesteerd in hernieuwbare energie, ontvangt het bedrijf voor hernieuwbare energie £ 25, maar dat zal vanaf april 2023 dalen tot £ 4,50.

Als deze prikkels worden uitgebreid tot frackers, kan het voldoende zijn om de economie van fracking om te buigen 10 gunste van nieuwe operaties. Labour zei dat voor frackingbedrijven de regels zouden betekenen dat van elke £ 100 die aan fracking wordt besteed, slechts £ 7,50 zou worden betaald door de fracker, en de relaxation zou worden gecompenseerd door de belastingbetaler.

Deze week staan ​​de ministers voor het raadsel of ze het moratorium op fracking moeten opheffen, aangezien de British Geological Survey is gevraagd om een ​​rapport op te stellen in excess of het frackingpotentieel in het VK, dat donderdag moet verschijnen. Velen aan de rechterkant van de Tory-partij hebben fracking vocaal gesteund, en Boris Johnson zoekt hun steun om zijn noodlijdende premierschap, verzwakt doorway twee tussentijdse verkiezingsnederlagen, te versterken.

Khan zei: “Hoe kan de regering rechtvaardigen dat ze effectief de rekening ophaalt voor nieuwe olie- en gasprojecten wanneer deze industrieën recordwinsten maken en het klimaat vernietigen? Het simpele antwoord is dat dat niet kan.”

Ed Miliband, de schaduwstaatssecretaris voor klimaatverandering en netto nul, zei: “Het is beschamend dat de regering miljarden ponden belastinggeld teruggeeft aan de olie- en gasbedrijven die recordwinsten hebben gemaakt tijdens deze energiecrisis. Deze weggeefactie gaat ofwel naar olie- en gasprojecten die toch al zouden zijn gebeurd, of zal nieuwe projecten stimuleren die geen verschil zullen maken voor de consumentenrekeningen, zal jaren duren om tot bloei te komen, en zal een koets en paarden door onze klimaatverplichtingen drijven.

“[This could also] uiteindelijk gooien met publiek geld naar gevaarlijke, impopulaire en dure fracking-projecten. Dit is een regering satisfied de verkeerde prioriteiten.”

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën zei: “Zoals uiteengezet in de Britse strategie voor energiezekerheid, en met de invasie van Poetin in Oekraïne die de verdienste hiervan illustreert, zal de olie- en gassector in de Noordzee van cruciaal belang zijn voor de binnenlandse energievoorziening en veiligheid van het VK. voor de nabije toekomst – dus het is goed dat we investeringen blijven aanmoedigen, terwijl we ons blijven concentreren op het terugdringen van de uitstoot. We zorgen er ook voor dat het VK ook blijft investeren in schone energie, doorway middel van prikkels zoals de tremendous-aftrek, het concurrerende O&O-belastingaftrekregime van het VK en de Contracts for Variance-regeling.”