June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Gebruik deze eenvoudige hack om uw volgende productrelease tot een succes te maken

We hebben allemaal de verhalen gehoord: bedrijven bouwen producten voor meer dan 6 maanden om erachter te komen dat niemand ze wilde hebben. Deze fouten zijn kostbaar, aangezien het gemiddelde program-as-a-servicebedrijf geld uitgeeft 23% van hun finances aan onderzoek en ontwikkeling, die uw bedrijf kunnen maken of breken. Dat komt omdat R&D, mits goed uitgevoerd, een effectieve, maar risicovolle groeistrategie is gebleken. Volgens de Harvard Small business Overviewhebben bedrijven hun investeringen in R&D drastisch verhoogd sinds de jaren ’70, toen het gemiddelde bedrijf minder dan 1% van zijn budget aan R&D besteedde.

En deze fouten komen schrikbarend vaak voor: 42% van de bedrijven in een recente CB Insights opiniepeiling selecteerden “geen marktbehoefte” als reden waarom ze faalden. Dus hoewel bedrijven voortdurend nieuwere, betere producten en functies moeten bouwen voor hun gebruikers om te blijven groeien, is het uiterst riskant.

Dat komt bovenop de grillige consumentenvoorkeuren die worden gevoed doorway de toenemende verwachtingen van gebruikers en een wereld vol alternatieven. Bedrijven kunnen zich geen productfouten veroorloven, zeker niet in de huidige uitdagende macro-economische omgeving.

Een deel van het probleem is dat het testen van concepten en prototypes, als ze al worden uitgevoerd, vaak te laat in het productontwikkelingsproces worden gedaan. U moet gedurende de hele levenscyclus van productontwikkeling onderzoek doen om producten en functies te bouwen die uw gebruikers willen, niet alleen verfijnen vlak voor de lancering.

Het goede nieuws is dat er een eenvoudige manier is om de kans op succes voor uw volgende productrelease te vergroten: onderzoek op vier specifieke punten in de levenscyclus van productontwikkeling.

1) Ontdekkingsonderzoek om pijnen en problemen te identificeren voordat u concepten of ideeën ontwikkelt

2) Concepttesten voordat u prototypes gaat bouwen

3) Bruikbaarheidstesten wanneer u een werkend prototype heeft

4) Iteratief testen nadat u uw solution heeft gelanceerd.

Als u verwacht dat gebruikers uw nieuwe functie gebruiken, voorkom dan hoofdpijn en mogelijke mislukkingen door de interesse zo vroeg mogelijk te meten.

In 2011 lanceerde Netflix de beroemde Qwikster, die de streaming-enterprise scheidde van de dvd-business. Operationeel was het logisch voor het bedrijf, maar het was buitengewoon belastend voor klanten die moesten inloggen op twee afzonderlijke accounts satisfied twee afzonderlijke maandelijkse rekeningen. Nadat het was aangekondigd, was er publieke verontwaardiging en daalde het aandeel met 50%. Uiteindelijk verontschuldigde Netflix zich en ging niet verder satisfied Qwikster, maar het was een harde les. Als ze hun gebruikers vóór de lancering om comments hadden gevraagd, hadden ze een enorme, dure puinhoop kunnen vermijden.

Evenzo besteedde Glassdoor zes maanden aan het bouwen van een nieuw solution om het te testen vlak voor de lancering om te beseffen dat niemand het wilde gebruiken. Het is hun verdienste dat ze het in plaats van te lanceren hebben opgeschort, maar door de volgorde van de operaties te veranderen om eerst hun onderzoek te doen, zouden ze enorm veel tijd en geld hebben bespaard.

Je zegt misschien tegen jezelf: ‘Ik moet snel handelen, dus ik zal snel starten en herhalen.’ Maar wat als u uw V1 zou kunnen overslaan en immediate naar V2 zou kunnen gaan? Dat zou aanzienlijke middelen besparen en uw gebruikers onderweg verrassen, wat de acceptatie verhoogt, het klantverloop vermindert en de levenslange waarde op de lange termijn versterkt.

Investeren in gebruikerservaring tijdens de conceptuele fase van een product kan de ontwikkelingscyclus tot 50% verkorten, volgens een Strategic Details Consulting studie. Dat is tijd en energie die u zich niet kunt veroorloven te verspillen in de huidige uitdagende macro-omgeving. Gebruikersonderzoek in een vroeg stadium en tijdens het ontwikkelingsproces maakt weloverwogen beslissingen tot de standaard en stelt u in staat om te bouwen wat uw klanten willen zonder darts naar een bord te gooien. Ken uw gebruikers en u weet hoe u rechtstreeks naar V2 kunt gaan.

De meningen die hier worden geuit door columnisten van Inc.com zijn van henzelf, niet van Inc.com.