June 10, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Goa bar rij: aanklachten ‘ongegrond, verzonnen’, zegt advocaat van de dochter van Smriti Irani

Temidden van berichten over haar betrokkenheid bij een “illegale bar” in Goa, noemde de dochter van de minister van de Unie Smriti Irani, Zoish, deze beschuldigingen zaterdag als “ongegrond” en zei dat ze noch de eigenaar was, noch het restaurant exploiteerde.

In een verklaring ontkende Kirat Nagra, de advocaat van Zoish Irani, de aanklachten tegen haar cliënt en zei dat de politieke tegenstanders van Smriti Irani verschillende “verzonnen” beschuldigingen tegen haar hebben geuit met een vooraf bepaald doel om haar te belasteren omdat ze uitsluitend de dochter is van een politieke leider.

Haar verklaring volgde op berichten in een deel van de media, waarin het congres beweerde dat de dochter van Irani een “illegale bar” in Goa runde en eiste dat premier Narendra Modi de minister van de Unie zou ontslaan.

Het congres merkte op dat het een “zeer ernstige kwestie” is en deelde ook een kopie van de aankondiging van de show die aan de bar was gegeven, en zei dat de accijnsfunctionaris die de kennisgeving deed, naar verluidt wordt overgedragen na druk van de autoriteiten.

De advocaat van Zoish zei echter dat ze van geen enkele autoriteit een bericht over een show heeft ontvangen.

“Mijn cliënt, een jonge achttienjarige studente en een beginnende chef-kok die in verschillende restaurants heeft gewerkt om culinaire kunsten te leren, wordt voor altijd getekend door de politieke tegenstanders van haar moeder die haar met schuine en bijbedoelingen proberen te belasteren.

“Deze politieke tegenstanders hebben verschillende ongegronde aanklachten ingediend en beschuldigingen verzonnen tegen onze cliënt. Het is jammer dat ze hun toevlucht hebben genomen tot het verspreiden van valse propaganda alleen om een ​​non-issue sensationeel te maken zonder de ware feiten vast te stellen en met een vooraf bepaald doel om onze cliënt te belasteren omdat hij alleen maar de dochter van een politiek leider’, zei Nagra in de verklaring.

Hij zei verder dat Zoish geen controle of toezicht heeft op het beheer en de zaken van het eetcafé en dat haar beperkte interactie in de faciliteit alleen was tijdens een stageprogramma met de chef-kok van Silly Souls Café.

“Onze klant is geen eigenaar en exploiteert het restaurant genaamd Silly Souls Goa niet. Bovendien heeft ze van geen enkele autoriteit een bericht over een show ontvangen, zoals beweerd wordt,” zei Nagra.

Zoish streeft momenteel naar haar vooruitzichten in het hoger onderwijs, en “werkt niet in het eetcafé en heeft geen kennis, laat staan ​​enige betrokkenheid, met de gebeurtenissen die ogenschijnlijk hebben plaatsgevonden in verband met het genoemde eetcafé”, stond in de verklaring.

Nagra zei verder dat “verschillende ex facie foutieve, lichtzinnige) en lasterlijke berichten op sociale media worden geplaatst door verschillende gevestigde partijen die proberen politieke rekeningen te vereffenen met de moeder van onze cliënt.”

Congreswoordvoerder Pawan Khera vertelde verslaggevers dat er ernstige beschuldigingen zijn van corruptie tegen de familie van Irani en dat haar dochter naar verluidt een restaurant runt in Goa, waar een bar functioneert met een “valse vergunning”.

“De vergunning van de dochter van Smriti Irani staat op naam van een persoon die in mei 2021 is overleden en de vergunning is in juni 2022 in Goa afgenomen. Maar de persoon op wiens naam de vergunning staat, was 13 maanden geleden overleden. Dit is illegaal ,” hij zei.