June 10, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Hoe u fouten op uw kredietrapport kunt betwisten?

Hoe u fouten op uw kredietrapport kunt betwisten

Als u financiering voor kleine bedrijven nodig heeft, kunnen zowel uw persoonlijke als zakelijke krediet van invloed zijn op uw vermogen om een ​​lening voor kleine bedrijven te krijgen. Uw persoonlijke kredietgezondheid is vooral belangrijk als uw bedrijf relatief nieuw is of in het verleden geen lening heeft afgesloten.

Hoewel fouten in kredietrapportage relatief zeldzaam zijn, kunnen dergelijke fouten een negatieve invloed hebben op uw kredietscores. Leer hoe u toegang krijgt tot uw volledige kredietrapporten en hoe u eventuele rapportagefouten kunt betwisten achieved onze handige gids.

Stap 1: Toegang tot uw volledige kredietrapporten

Er zijn drie grote persoonlijke kredietrapportagebureaus en drie grote zakelijke kredietbureaus. Zorg ervoor dat u uw volledige kredietrapporten van alle grote kredietbureaus controleert om een ​​volledig beeld te krijgen van uw kredietstatus.

Ga voor toegang tot uw persoonlijke kredietrapporten naar: AnnualCreditReports.com of gebruik de onderstaande back links:

Neem rechtstreeks call op fulfilled elk bureau om toegang te krijgen tot uw zakelijke kredietrapporten:

Stap 2: Controleer uw kredietrapport

Zorg er vervolgens voor dat al uw informatie volledig en suitable is. Het is vooral belangrijk dat uw financiële gegevens nauwkeurig en vrij van fouten zijn, inclusief uw betalingsgeschiedenis, kredietrekeningen en uitstaande schulden.

Persoonlijke kredietrapporten kunnen zijn:

 • Persoonlijk identificeerbare informatie
 • Kredietrekeningen
 • Kredietvragen
 • openbare registers
 • Collecties

Zakelijke kredietrapporten kunnen zijn:

 • Bedrijfsinformatie
 • Historische gegevens
 • Registratie information
 • Overheidsactiviteit
 • Operationele gegevens
 • Branche-informatie
 • openbare deponeringen
 • Financiele accounts
 • Betaalgeschiedenis

Stap 3: Documenteer eventuele kredietfouten

Als u discrepanties of onjuiste informatie in een rapport opmerkt, zorg er dan voor dat u precies documenteert wat u hebt gevonden en waar u het hebt gevonden. Hoewel kredietbureaus dezelfde soorten informatie verzamelen, beschikken ze mogelijk niet above exact dezelfde gegevens. Het is mogelijk om een ​​fout te vinden die wel in het ene rapport wordt vermeld en niet in het andere.

Stap 4: Neem make contact with op met het bedrijf dat de fout heeft geleverd

Neem call op achieved een bedrijf of entiteit die onjuiste informatie aan een kredietbureau heeft verstrekt om het proces voor het betwisten van fouten te starten. Zorg ervoor dat u zo gedetailleerd mogelijk bent – u wilt uw declare ook ondersteunen fulfilled bewijs, betalingsbewijzen of andere gerelateerde documenten, indien beschikbaar. U moet ook uw volledige kredietrapport opnemen met de fout duidelijk gemarkeerd of omcirkeld. Bewaar kopieën van alle informatie die u verstrekt.

U kunt deze sjabloon gebruiken om een ​​bedrijf op de hoogte te stellen van een kredietrapportagefout:

[Date]

[Your Name or Company Name]

[Your Address or Company Address]

Beste [Business Name],

Bij het bekijken van mijn volledige kredietrapport heb ik onjuiste informatie opgemerkt die uw bedrijf heeft verstrekt aan: [Name of Credit Bureau] namens mij. Ik heb een kopie van mijn kredietrapport bijgevoegd satisfied de gemarkeerde fout(en) voor uw beoordeling. Bekijk en onderzoek de volgende informatie:

  • [List the error and why the information is not correct here.]

Ter onderbouwing van mijn declare heb ik ook de volgende documenten bijgevoegd:

  • [List any documentation here that you include to support your claim. For example, provide statements, contracts, payment receipts or other data that help prove the information on your credit report is inaccurate.]

Dank je,

[Your Name]

Na ontvangst van uw transient moet het bedrijf uw assert op een kredietfout onderzoeken. Abide by-up als u niets van hen hoort.

Stap 5: Neem contact op achieved het Kredietbureau fulfilled fouten

Aangezien kredietbureaus above het algemeen geen informatie met elkaar delen, moet u rechtstreeks make contact with opnemen fulfilled elk bureau dat een fout vermeldt.

Als u een fout ziet in een persoonlijk kredietrapport, gebruik dan de juiste backlink hieronder om onjuiste informatie te betwisten:

Als u een fout in uw zakelijke kredietrapport wilt betwisten, neemt u contact op satisfied het kredietbureau by using de juiste hyperlink hieronder:

Bewaar kopieën van alle documentatie die u verstrekt om uw assert te ondersteunen. U kunt deze sjabloon gebruiken om onjuiste informatie more than een kredietrapport te betwisten:

[Date]

[Your Name or Company Name]

[Your Address or Company Address]

Beste [Name of Credit Bureau]

Ik merkte onjuiste informatie op mijn [personal or business] kredietrapport dat is verstrekt doorway [identify the business or entity that supplied incorrect information to the bureau].

Onderzoek de onjuiste informatie en verwijder deze uit mijn rapport. Ik heb een kopie van mijn volledige kredietrapport bijgevoegd satisfied de gemarkeerde fout voor uw beoordeling. Daarnaast heb ik ook de volgende documentatie bijgevoegd die mijn assert ondersteunt:

  • [List any documentation here that you include to support your claim. For example, provide statements, contracts, payment receipts or other data that help prove the information on your credit report is inaccurate.]

Dank je,

[Your Name]

Het kredietbureau moet dan uw claim onderzoeken. Als uw declare suitable is, moeten ze de fout uit uw kredietrapport verwijderen.

Stap 6: Blijf uw kredietwaardigheid controleren

Het is belangrijk om uw persoonlijke en zakelijke kredietrapporten te blijven controleren om een ​​goede kredietstatus te behouden. Af en toe moet u het proces voor het indienen van fouten mogelijk herhalen als u merkt dat de fout nog steeds in uw rapport wordt vermeld.

Over Bonnie P

Bonnie is een transplantatie in Chicago die zich inzet om de wereld op een dubbeltje te zien. Als een fervent nieuwsjunkie fulfilled een fascinatie voor financiën, houdt ze ervan anderen te helpen meer te doen met minder.