June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

HoloLens en hersengolven gebruikt om robothonden te besturen

Het HoloLens-undertaking van het Amerikaanse leger is vertraagd en volgens berichten zou de headset nutteloos zijn als soldaten niet geïnteresseerd zijn in het gebruik van de HoloLens. Houd in de mijne, dit zijn slechts rapporten en zoals veel dingen op world-wide-web tegenwoordig, zijn ze potentieel valse clickbait-nieuws. Onlangs verklaart een nieuwe launch van het Australische ministerie van Defensie het mogelijke gebruik van de HoloLens in de frontlinie.
Het Australische leger examination het gebruik van de HoloLens om robothonden te besturen. Net als drones en andere equipment hebben robothonden een draagbare console nodig en hebben ze de volledige en onverdeelde aandacht van de operator nodig. In tegenstelling tot een drone waarbij een operator zich op een afgelegen locatie kan bevinden, bevinden robothondenoperators zich in de frontlinie of in de buurt van het slagveld. De operator/soldaat zal deel uitmaken van een team om hen te beschermen, maar diep van binnen zullen ze zich altijd zorgen maken above hun veiligheid. Hoe zit het fulfilled wanneer ze te voet moeten bewegen, hoe ze de wil van de robothond beheersen in het heetst van een confrontatie?
Het antwoord van het Australische leger is om de HoloLens en hersengolven te gebruiken om de robothond te besturen. Een grafeen biosensor wordt op de achterkant van het hoofd van de gebruiker geplaatst en detecteert hersengolven vanuit hun visuele cortex. Dankzij kunstmatige intelligentie zal een decoder hersengolfsignalen omzetten in commando voor de robothond. Hierdoor kunnen operator/soldaten wapenklaar blijven of handen vrij om andere taken uit te voeren.
Dit proof-of-principle wordt nog steeds getest om het mogelijke gebruik in het veld te evalueren. Het Australische leger voerde verschillende assessments uit om te zien hoe deze technologie in de strijd kon worden gebruikt. De eerste exam was om naar vooraf aangewezen locaties te reizen in een schijnmissiescenario. Gebruikers beschreven de technologie als “niet moeilijk te beheersen. Het is heel intuïtief. Het duurde maar een paar sessies.”
Dit is een manier van legers om de HoloLens-technologie te gebruiken, maar heeft het potentieel om veel levens te redden. In plaats van een soldeer of een echte hond te sturen, kunnen legers een robothond sturen om situaties te evalueren en om te worden gebruikt als een jager-drone om vijanden uit te schakelen. Robothond kan worden gebruikt voor zoek- en reddingsmissies in een gevaarlijke en onstabiele omgeving waar mensen niet binnen kunnen komen. Nachtelijke mogelijkheden zijn een ander gebied waarop deze applicatie kan worden gebruikt. Ongeacht het gebruik, het belangrijkste is dat dit het potentieel heeft om levens te redden.