June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

HR-automatiseringsplatform Omni wil de ‘kabbeling van Zuidoost-Azië’ zijn – TechCrunch

Omni wil het human sources-system zijn om ze allemaal te regeren, of in ieder geval alle HR-gerelateerde taken. De software program stelt HR-teams in staat om personeelsdossiers te digitaliseren, administratieve taken zoals onboarding en verlofbeheer van werknemers te automatiseren en werknemersgegevens uit verschillende systemen te integreren. Het is gevestigd in Singapore en is momenteel actief daar en in Indonesië, en is van program om het in andere Zuidoost-Aziatische markten uit te rollen na lokalisatie voor arbeidsregelgeving.

De startup heeft vandaag aangekondigd dat het uit de stealth-modus komt satisfied $ 2,4 miljoen in een overtekende pre-seed-ronde mede geleid doorway Alpha JWC Ventures en Picus Funds, achieved deelname van FEBE Ventures, Foundation Established Ventures, Ratio Ventures en Frances Kang bij Horizons Ventures . Het omvatte ook investeringen van angel-investeerders, waaronder voormalige leidinggevenden bij Amerikaanse HR-softwarebedrijven Specifically en Supreme Application.

Omni HR experienced zijn zachte lancering in maart 2022 en wordt al gebruikt doorway verschillende bedrijven, waaronder de Indonesische investeringsapp Ajaib. De financiering zal worden gebruikt om meer functies aan Omni toe te voegen, waaronder een wervingsmodule tegen het derde kwartaal en een prestatieverbeteringsmodule tegen het einde van het jaar.

Het bedrijf werd in 2021 opgericht door Brian Ip, een voormalig directeur van Goldman Sachs, en details-ingenieur YC Chan. Ip vertelde TechCrunch dat hij eerder experienced gewerkt in application-investeringen bij Goldman Sachs Development Fund en naar veel HR-tech-specials experienced gekeken, en zo leerden hij en Chan voor het eerst more than de industrie.

“Door onderzoek en gesprekken achieved eindgebruikers realiseerden we ons dat HR-program een categorie is die web zoveel lokalisatie vereist en dat er nog geen winnend products is voor Zuidoost-Azië,” zei Ip, eraan toevoegend dat de meeste lokale oplossingen slechts beperkte functies aanpakken, zoals loonadministratie.

Maar de meeste HR-teams die Chan en Ip spraken, wilden een alles-in-één oplossing. Velen gebruikten nog spreadsheets of basissoftware voor salarisadministratie. Voorbeelden van werk dat ze handmatig deden en dat doorway Omni kan worden geautomatiseerd, zijn onder meer het in dienst nemen van nieuwe medewerkers, het werven van werknemers, prestatiebeoordelingen, het verzamelen van documentatie zoals werknemers-ID’s en het voorbereiden van HR-rapporten voor intern management.

“Vanuit strategisch oogpunt, wat wij denken dat deze startup-mogelijkheid nog interessanter maakt, is dat we HR-program niet zien als een silo-software die alleen door de HR-afdeling wordt gebruikt,” zei Chan. “In plaats daarvan zien we het als een ‘system of record’ van werknemersinformatie.”

Bijna elke app of zakelijke functie binnen een bedrijf, inclusief computer software, apparaten, kantooradministratie en financiën, kan worden verbonden met Omni, waardoor het een application-infrastructuurlaag wordt.

In termen van concurrentie zei Chan dat hij twee categorieën ziet: lokale salarissoftware en geïmporteerde computer software uit het buitenland. Hij voegde eraan toe dat dit nadeel van salarissoftware is dat ze alleen basisbeheerfuncties bieden rond salarisberekening en niet schaalbaar zijn. Ze hebben ook geen functies voor prestatiebeoordelingen, werving, onboarding en documentbeheer voor medewerkers.

Geïmporteerde HR-program is daarentegen niet gelokaliseerd, wat betekent dat ze functies missen zoals salarismodules voor Zuidoost-Aziatische landen, lokale klantenondersteuning en “soms zelfs modules zoals verlofregistratie of aanwezigheidsbeheer die niet flexibel genoeg zijn gebouwd om aan het beleid te voldoen. in één markt”, zei Ip.

Hij voegde eraan toe dat Rippling en ander top rated Amerikaans HR-system zoals Gusto en Particularly momenteel niet beschikbaar zijn buiten de Verenigde Staten. “We zijn van mening dat, zelfs als ze op een bepaald instant internationaal uitbreiden, de lokalisatievereisten en de geografische target ons in staat zullen stellen een sterke gracht op te bouwen.”

Lokaliseren voor elke markt kan behoorlijk ingewikkeld zijn. HR-professionals in verschillende landen moeten verschillende werknemersinformatie verzamelen. In Singapore verstrekken werknemers bijvoorbeeld de geboorteakten van hun kinderen, zodat bedrijven deze kunnen gebruiken om een ​​vergoeding van de overheid aan te vragen wanneer ze kinderopvangverlof opnemen. Aan de andere kant verzamelen bedrijven in Indonesië meerdere vormen van ID-informatie, waaronder KTD (bewonerskaart), KK (familiekaart) en NPWP (belastingnummer).

Elk land heeft ook verschillende workflows. In Singapore, zei Ip, kan de proeftijd van wide personeel worden ‘verlengd’, maar in Indonesië is maximaal drie maanden toegestaan ​​en kan deze niet worden verlengd of vernieuwd.

Salarisberekeningen verschillen ook van land tot land en omvatten factoren zoals belastingen, pensioenen en andere wettelijke inhoudingen. De regels voor vrije tijd variëren ook. Voor werving kan Omni lokaliseren door verbinding te maken satisfied lokale vacaturesites in plaats van in de VS.

Singapore en Indonesië werden gekozen als Omni’s eerste markten omdat het eerste klantensegment van de startup bedrijven zijn in technologie en technologie-aangrenzende verticale markten, achieved identify andere door VC gesteunde bedrijven, zei Ip. Hij voegde eraan toe: “Singapore is mogelijk de meest volwassen markt in Zuidoost-Azië, wat betreft de acceptatie van software program/cloud en de bereidheid om geld uit te geven. Indonesië is een van de grootste en snelst groeiende marktkansen in Zuidoost-Azië.”