June 8, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Introverte mensen kunnen geweldige sprekers zijn. Betrokkenheid is een must, niet luid.

Ja, Ramon is luidruchtig. Een “extraverte”. Vaak de eerste die zijn hand opsteekt. Zelden beschaamd. Hij is GEEN introvert.

Het publiek more than de hele wereld praat around hoe ‘energierijk’ hij is.

Een van de vragen die introverte mensen mij vaak stellen is: “Hoe kan ik een goede spreker zijn en toch introvert zijn?”

Grote vraag.

Jij kunt mij niet zijn, Ramon.

Ik kan jou niet zijn.

We kunnen echter de beste versies van onszelf zijn en allebei geweldige sprekers zijn.

Een goede spreker zijn, gaat NIET in excess of luid zijn.

Je MOET boeiend zijn, zeker.

Humor gebruiken helpt ook.

Het belangrijkste is dat je je publiek kent en ze levert wat het beste voor HEN is.

Je hoeft niet luid te zijn, maar je moet wel betrokken zijn.

Ik heb ook van Michael Port en Amy Port geleerd dat het LEREN van aanwezigheid op het podium en hoe je je presentatie geeft zo belangrijk zijn. Het vergt training en tricky werken.

Ik heb samengewerkt fulfilled de redactie van Clever Hustle om dit voor je samen te stellen.

Onstuimig is niet de sleutel

In een wereld waar sociaal, luidruchtig en onstuimig zijn wordt gevierd, is het niet altijd gemakkelijk om introvert te zijn. Vaak worden introverte mensen verkeerd begrepen en overschaduwd doorway extraverte mensen, en ze kunnen gemakkelijk in excess of het hoofd worden gezien op faculty, op het werk en in sociale omgevingen. Er is echter geen reden om aan te nemen dat alle introverte mensen verlegen of sociaal angstig zijn. Sommige van ‘s werelds meest succesvolle leiders zijn introverte mensen – zoals Bill Gates, Warren Buffett en Mark Zuckerberg. Als je de kwaliteiten omarmt die je introvert maken terwijl je stappen onderneemt om meer betrokken te zijn bij anderen, kun je in veel verschillende omgevingen gedijen.

Wat is een introvert?

Introvert zijn gaat niet alleen about hoe je je voelt in sociale situaties het gaat er ook om hoe je je batterijen oplaadt als je alleen bent. Introverte mensen voelen zich vaak meer wakker en levendig wanneer ze alleen zijn fulfilled hun gedachten dan wanneer ze fulfilled andere mensen zijn. Terwijl extraverte mensen het vaak goed vinden om in de buurt van andere mensen te zijn, hebben introverte mensen tijd voor zichzelf nodig om op hun interne “reset”-knop te drukken, vooral als ze net tijd hebben doorgebracht in een sociale omgeving zoals een feest, een concert of een diner satisfied vrienden.

Sommige mensen worden als introverte geboren, terwijl anderen introvert worden naarmate ze ouder worden en praktijkervaring opdoen. Als je introvert bent, weet je hoe het voelt om verkeerd begrepen te worden doorway mensen die je rustige karakter niet waarderen. Hier zijn enkele van de kwaliteiten van een introvert:

  • Introverte mensen zijn misschien niet in staat om een ​​praatje te maken. Terwijl sommige mensen modest communicate als een sociale noodzaak zien, kunnen introverte mensen het vermoeiend vinden.
  • Introverte mensen vinden het vaak prettig om tijd alleen te hebben. Ze hebben ook de neiging om diepe gedachten en emoties te hebben die ze tijd nodig hebben om te verwerken en te begrijpen.
  • Introverte mensen gaan liever uit satisfied een kleine groep vrienden dan satisfied grote groepen of naar feestjes waar veel activiteit en lawaai tegelijk is.
  • Introverte mensen denken waarschijnlijk na voordat ze iets zeggen, in plaats van meteen satisfied hun mening in te gaan, zoals een extraverte persoon zou doen.
  • Introverte mensen hebben de neiging om oplettend te zijn about de gevoelens en acties van anderen, omdat ze proberen te begrijpen hoe mensen in bepaalde situaties reageren of wat hen blij of van streek maakt, zodat ze zich beter met hen kunnen identificeren wanneer dat nodig is.

Uitdagingen op de werkplek voor introverte mensen

Een van de grootste uitdagingen waarmee introverte mensen worden geconfronteerd, is op de werkplek. Veel introverte mensen worstelen satisfied een gebrek aan zelfvertrouwen, voelen zich geïntimideerd doorway meer extraverte personen en voelen zich onder druk gezet om te doen alsof ze extravert zijn terwijl ze dat niet zijn. Als gevolg hiervan hebben introverte mensen een lagere kans om in een goed verdienend veld te werken dan extraverte mensen.

Introverte mensen kunnen vaak worden gezien als verlegen of gebrek aan zelfvertrouwen, maar in werkelijkheid zijn ze gewoon stiller van aard. En eigenlijk kunnen introverte mensen gedijen in allerlei omgevingen, vooral als het gaat om communiceren en relaties opbouwen. Web zo Harvard Enterprise Critique wijst erop:, je hoeft niet luidruchtig te zijn om indruk te maken op machtige mensen. In een onderzoek waarin de prestaties van meer dan 900 CEO’s werden beoordeeld, overtroffen introverte mensen de verwachtingen van hun investeerders vaker dan extraverte mensen. Bovendien vertonen introverte mensen vaak geweldige leiderschapskwaliteiten, zelfs als extraverte mensen eerder een topbaan krijgen.

Tips om te gedijen als introvert

Als je introvert bent, hoef je niet te veranderen wie je bent om succesvol te zijn op het werk, thuis en in sociale omgevingen – ondanks wat extraverte mensen je misschien vertellen in excess of “uit je schulp komen”. Bloeien als introvert betekent gewoon: bereid zijn om “de rol te spelen” wanneer het erop aankomt, met dien verstande dat je afterwards naar huis kunt gaan en tijd alleen kunt doorbrengen om jezelf op te laden. In die zin hebben extraverte mensen geen ongelijk, want je kunt niet alleen en stil zijn allemaal de tijd als je hoopt vooruit te komen in je carrière en interpersoonlijke relaties. Hier zijn enkele ideas om je te helpen van je introverte zelf te houden en toch op de juiste momenten buiten je comfortzone te treden:

Voel de angst en doe het alsnog

Hoewel het je misschien angstig maakt om na te denken in excess of het leiden van groups, opstaan ​​en spreken voor een menigte, en je collega’s of vrienden opzwepen, zijn er momenten waarop je misschien geen andere keuze hebt. Stel je voor dat je een presentatie geeft en een zaal vol investeerders probeert te overtuigen om je geld te geven dit is niet het minute om terug in je schulp te kruipen. Op de momenten dat je de rol van extravert moet spelen, probeer je de knop van je stem, je lichaamstaal en je gezichtsuitdrukkingen hoger te zetten om enthousiasme en opwinding in excess of te brengen.

Vind je menigte

Introverte mensen voelen zich vaak ongemakkelijk op feestjes en in grote groepen omdat er te veel mensen om hen heen zijn. Maar als introvert moet je misschien nog steeds manieren vinden om te genieten van sociale situaties die je moet bijwonen. Het betekent niet dat je het leven van het feest moet zijn of jezelf moet dwingen een komiek te worden – of, erger nog, je bezig te houden met eindeloze praatjes zoek gewoon naar manieren waarop u kunt genieten terwijl u toch afstand houdt van grote groepen mensen. Zoek een of twee mensen op die er interessant uitzien en vraag hen naar herkenbare onderwerpen zoals familie, hobby’s en werk.

Vind manieren om verbinding te maken

Introverte mensen hebben tijd alleen nodig om hun batterijen op te laden, maar dat betekent niet dat ze geen speak to willen fulfilled mensen op het werk. In feite houden veel introverte mensen van mother nature van diepgaande gesprekken satisfied andere mensen en geven ze de voorkeur aan één-op-één vergaderingen boven grotere vergaderingen of groepspresentaties. Als je een introverte persoon bent die zich uitgeput voelt nadat hij tijd in grote menigten heeft doorgebracht, overweeg dan om één-op-één vergaderingen fulfilled je medewerkers te plannen in plaats van het houden van personeelsvergaderingen of het hosten van grote brainstormsessies. Deze kleinere sessies zullen je helpen het vertrouwen op te bouwen dat je nodig hebt om presentaties in grote groepen te geven.

Introverte mensen worden vaak gestereotypeerd als verlegen, eenzame mensen die meer naar buiten moeten. Maar dit is gewoon niet waar. Introverte mensen zijn er in alle soorten en maten, van de stille muurbloempjes op feestjes tot degenen die “de rol spelen” als de meest spraakzame persoon in de kamer. De sleutel tot het gedijen als introvert persoon is om jezelf te zijn, je tijd alleen verstandig te gebruiken en niet bang te zijn om jezelf uit te dagen om extravert te zijn wanneer de situatie vraagt ​​om een ​​grotere stem in de kamer.