June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Te veel voorraad kan uw bedrijf schaden – 10 tips

Het succesvol runnen van een bedrijf vereist nauwkeurige preparing en prognoses. Het is normaal dat het aantal klanten dat u bedient in de loop van de tijd fluctueert en dat bedrijven fulfilled pieken en stoten komen.

Sommige industrieën hebben het op bepaalde tijden van het jaar drukker en vinden terugkerende uitvaltijden die passen bij voorspelbare patronen. In andere gevallen kan het echter moeilijk te voorspellen zijn wat het ene second heet is en het volgende niet.

Hoe kunt u de dood doorway inventaris vermijden, zodat u door kunt blijven gaan en succes kunt boeken? Bekijk onze best 10 guidelines voor voorraadbeheer om in bedrijf te blijven en ervoor te zorgen dat uw klanten terugkomen voor meer.

Audit uw voorraad

Als een bestelling maanden nodig heeft om de koper te bereiken, of als een klant uw winkel binnenkomt in de verwachting bepaalde producten in de schappen te zien, maar ze zijn leeg, dan zal de potentiële koper zich tot iemand anders wenden om aan hun behoeften te voldoen.

Ze komen misschien niet terug en deze verloren zaak kan oplopen tot duizenden potentiële verkopen die uit de hand lopen. Het is belangrijk om bij te houden hoeveel voorraad u heeft en waaruit deze bestaat.

U kunt op een aantal manieren zelf uw voorraad controleren. Sommige authorities adviseren u om uw verkoop- en opslagruimtes in te delen op foundation van de producten die ze bevatten. Dit maakt het gemakkelijker om bij te houden waar je te veel van hebt en wat bijna op is. Tel het aantal producten dat je hebt en noteer dit op papier.

Vergelijk uw bestaande voorraadniveaus fulfilled uw inkoop- en verkooprapporten en ontvangstbewijzen. Houd al uw gegevens bij en analyseer deze om te beoordelen waar u meer of minder van nodig heeft en wanneer.

Investeer in cloudgebaseerde voorraadbeheersoftware

U kunt nu uw voorraad in de cloud volgen fulfilled gebruiksvriendelijke, toegankelijke systemen achieved on the internet platforms. Volgens Investopedia worden de beste softwaresystemen voor voorraadbeheer die nu beschikbaar zijn, in realtime gesynchroniseerd, zodat u op elk moment actuele gegevens hebt. Zoho-inventaris biedt een gratis system en er zijn er veel die u kunt betalen om maandelijks of jaarlijks te gebruiken. Bekijk deze lijst satisfied beste voorraadbeheersoftware vooruit te komen.

Doe mee aan strategische kortingen

Als je te veel voorraad hebt en je moet het snel uit de winkel hebben, overweeg dan om korting te geven op je koopwaar. Adverteer dit aan uw klanten en houd een winkelbreed evenement. Doe dit slechts één of twee keer for every jaar en doe aan on the internet flash-verkopen. Geef korting op wat niet snel verkoopt en trek nieuwe klanten aan terwijl u toch bezig bent.

Retourneer uw voorraad voor een terugbetaling of tegoed

Bij sommige leveranciers kunt u onverkochte voorraad retourneren voor een volledige terugbetaling, een gedeeltelijke terugbetaling of een tegoed. Als u inventaris heeft die ruimte inneemt die gewoon niet kan bewegen, kan dit uw beste optie zijn. Mogelijk moet u betalen om deze producten te verzenden, maar het zal uw ruimte vrijmaken voor iets dat mogelijk beter verkoopt.

Handel met uw branchepartners

Het kan zijn dat u iets heeft dat u niet kunt verkopen, maar dat iemand anders in uw branche snel kan handelen. Misschien vindt u dat ze iets in ruil hebben om te ruilen. Doorway voorraad te ruilen, krijgt u iets nieuws om te verkopen en bouwt u ook waardevolle relaties op achieved anderen in uw branche.

Deelnemen aan zending

Wanneer u uw producten verzendt, behoudt u het eigendom en staat uw distributeur toe om een ​​deel van de verkoop te nemen. Dit kan een verdeling van 75/25 zijn en dus krijg je niet 100% van de verkoop, maar krijg je tenminste iets terug. Bij fysieke verzending slaat de distributeur uw goederen op en levert deze af. Bij virtuele verzending slaat u de goederen op en verzendt u ze. Daarom moet u klaar zijn om snel te reageren zodra een verkoop is gedaan. Zending kan u helpen producten te verplaatsen om plaats te maken voor nieuwe artikelen terwijl u geld verdient achieved de verkoop van de goederen.

Veiling goederen op ebay

Ebay neemt, net als Amazon, een percentage van uw omzet, dat vaak rond de 13% ligt. Dit gezegd hebbende, kan het veilen van goederen op eBay die u niet elders kunt verkopen, u helpen om products uit uw schappen te halen.

Verover uw doorlooptijden

De doorlooptijd is de tijd tussen het moment dat u een voorraadorder koopt en de datum waarop deze daadwerkelijk door uw leverancier wordt geleverd. Weten wat uw doorlooptijden zijn en deze op elke mogelijke manier verminderen, is cruciaal voor succes. Uw doel is om uw doorlooptijden zo kort mogelijk te maken, zodat u niet hoeft te raden hoeveel voorraad u nodig heeft en daardoor het risico loopt dat u te veel of te weinig bestelt.

Het doel is om aan de vraag van de klant te voldoen en tegelijkertijd de tijd te minimaliseren die verstrijkt tussen het betalen voor uw nieuwe voorraad en het ontvangen ervan om te verkopen. Hoe meer u controle krijgt in excess of uw doorlooptijden, hoe nauwkeuriger uw voorraadniveaus kunnen zijn.

Bereken en identificeer bestelpunten

Bepaal niet alleen uw voorraad, maar ook wanneer u deze opnieuw moet bestellen. Als u uw voorraadbestelpunt identificeert, kunt u artikelen aanvullen zonder het risico te lopen dat de voorraad opraakt of te veel voorraad heeft. Een optimaal bestelpunt houdt rekening fulfilled de tijd die je nodig hebt om een ​​nieuwe bestelling te plaatsen en neemt deze mee in de berekeningen.

Om uw bestelpunt te berekenen:

Bestelpunt = (gemiddeld dagelijks gebruik x doorlooptijd) + veiligheidsvoorraad

Het kan zijn dat elk merchandise dat u verkoopt een ander bestelpunt heeft, dus houd hier rekening mee voor een nauwkeurige aanvulling.

Probeer doorway leverancier beheerde voorraad

Door de leverancier beheerde voorraad is een toeleveringsketenovereenkomst waarmee de leverancier kan bepalen hoeveel voorraad u nodig heeft. Als detailhandelaar deelt u specifieke gegevens satisfied uw leverancier en de leverancier stemt ermee in om een ​​bepaald niveau van productvoorraad op uw locatie aan te houden. Dit form systeem kan nuttig zijn omdat het de verantwoordelijkheid voor het voorraadbeheer uit handen neemt, zodat u zich kunt concentreren op andere aspecten van de groei van uw bedrijf. Als het goed wordt gedaan, garandeert het ook dat je altijd de juiste hoeveelheid voorraad hebt op een bepaald instant, wat betekent dat je niet wordt betrapt satisfied lege schappen.

Er zijn talloze manieren om uw voorraad te stroomlijnen om deze succesvol te beheren. Neem de tijd om het zelf te doen of huur iemand in om het te doen. Een goed voorraadbeheer kan u helpen uw bedrijf de komende jaren voor te bereiden op succes op de lange termijn.

Geschreven met de hulp van de redactie van Smart Hustle