Waarom Tesla Bear Michael Burry een ‘gesplitste’ arbeidsmarkt ziet

Tesla Inc TSLA beer Michael Burry zei dinsdag dat hij een verdeelde arbeidsmarkt verwacht in een tijd waarin bedrijven worstelen met inflatie en personeelstekorten.

Wat er is gebeurd: De beroemde investeerder en hedgefondsmanager “Significant Small” deelde zijn mening op Twitter in reactie op een rapport in excess of Tesla’s laatste ontslagronde.

“Ik zie een gespleten arbeidsmarkt zich ontwikkelen omdat er een tekort aan ongeschoolden en halfgeschoolden is”, schreef Burry in de post, eraan toevoegend dat “overtollige” bedienden de loondruk zouden vergroten.

Waarom het uitmaakt: Tesla heeft 200 loontrekkende en contractarbeiders ontslagen van zijn Autopilot-staff in Californië.

De verhuizing komt dagen erna Elon Musk zeiden twee van Tesla’s onlangs geopende fabrieken – Giga Berlijn en Giga Texas– zijn “gigantische geldovens” en “miljarden bucks verliezen ..en nauwelijks enige output.”

Musk verraste deze maand werknemers toen hij bevestigde dat de fabrikant van elektrische auto’s zijn loontrekkende personeelsbestand de komende drie maanden met 10% zal verminderen.

Hij had gezegd dat het totale onmiddellijke personeelsbestand van Tesla op korte termijn fulfilled 3% tot 3,5% zal dalen, maar more than ongeveer een jaar zal stijgen.

Zie ook: Tesla ontslaat 200 werknemers van Californische stuurautomaatteam: rapport

Prijs actie: Tesla sloot dinsdag 5% lager op $ 697,9 gegevens van Benzinga Pro.

Foto by means of Pitchayaarch Fotografie op Shutterstock

Anna Walsh

Next Post

Upgrade naar deze top 6 tools voor het maken van inhoud

Wed Jun 29 , 2022
Als u inhoud produceert, kent u de overvloed aan beschikbaar materiaal. Wat maakt materiaal effectief en interessant? Hier hebben we de leading 10 van tools voor het maken van inhoud geïdentificeerd die u onmiddellijk wilt gebruiken. Niet alleen marketeers zouden deze lijst moeten volgen. Industry experts die op de offerte-, […]
content creation with AI