June 9, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Wat Bass Fishing Guides en vuurwerkwinkels ons kunnen leren over waar de economie naartoe gaat

Wat Bass Fishing Guides en vuurwerkwinkels ons kunnen leren over waar de economie naartoe gaat

Nu de vraag van de consument begint af te nemen, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat uw toekomstvoorspellingen nauwkeurig zijn.

Het vissen op baars is huge enterprise in Missouri. Mensen komen van around de hele wereld om op onze meren te komen vissen tijdens het toeristische hoogseizoen in de zomer. Maar toen ik onlangs naar het meer ging, was ik getuige van een ander verhaal. Stijgende gasprijzen betekenen dat mensen hun boten niet zo vaak besturen. Ik kan me geen andere keer herinneren dat ik in juni geen enkele andere boot op het meer had gezien zoals die dag.

<< Lees meer over onze workshops gericht op implementatie en strategische bedrijfsplanning. >>

Mensen annuleren hun reizen omdat de stijgende inflatie en de gasprijzen een hap uit hun salaris blijven nemen. Visgidsen, die in deze tijd van het jaar normaal gesproken de klok rond werken, vragen zich ineens af of ze wel klanten zullen hebben. Bij een jachthaven waar ik stopte, vertelden de gidsen achieved wie ik sprak dat ze een week lang geen boekingen hadden en dat hun omzet al met $ 250.000 was gedaald in vergelijking fulfilled vorig jaar.

Ondertussen verkoopt een vriend van mij vuurwerk in winkels. De zomer is ook zijn grote seizoen, achieved alles op de 4 juli-vakantie. Hij vertelde me dat de verkoop dit jaar tot en satisfied mei satisfied 6% is gedaald. Misschien nog verontrustender voor de toekomst: het aantal winkelbezoeken is fulfilled 27% gedaald. Dat zou een teken kunnen zijn dat consumenten verschuiven van uitgaven aan discretionaire products zoals vuurwerk naar must-haves zoals voedsel en fuel.

Maar deze veranderingen zijn niet beperkt tot Missouri. Zelfs een snelle scan van de krantenkoppen vertoont tegenwoordig enkele waarschuwingssignalen. Amazon wil additional magazijnruimte verkopen. Elon Musk twittert dat hij van program is om 10% van zijn personeelsbestand te schrappen best van grote merchants zoals Walmart zegt dat ze nu overbezet zijn.

In de tussentijd, Goal heeft aangekondigd dat het bestellingen annuleert en actief probeert de voorraad van artikelen zoals tuinmeubilair te verminderen. Ze zijn niet alleen. Andere suppliers houden van Abercrombie & Fitch, Amerikaanse zeearenden Walmart geven ook toe dat ze met 30% tot 45% overbevoorraad waren in vergelijking achieved een jaar geleden, wat betekent dat ze actief willen verhuizen om ruimte te maken voor het komende seizoen. Als gevolg hiervan verwacht Walmart dat zijn winstmarges worden gehalveerd voor de komende twee kwartalen.

Blog Pull-citaat (1)

De algemene gedachte is dat nu de rente stijgt om de inflatie te bestrijden, de economie vertraagt ​​- misschien zelfs in een recessie terechtkomt. Al die consumenten die niet konden wachten om het spaargeld dat ze hadden opgebouwd uit te geven, schalen nu terug. Grote tijd. En als consumenten stoppen fulfilled uitgeven, krijgt de hele toeleveringsketen een klap.

Stijgende veiligheidsvoorraad

Deze verschuivingen in de economie zijn misschien moeilijk te identificeren. Als u achter op schema werkt en u uw bestellingen niet kunt uitvoeren vanwege een tekort aan mensen of onderdelen, bestaat de neiging om meer te bestellen, te kopen of zelfs in te huren dan u nodig heeft. Misschien begin je satisfied dubbele en driedubbele bestellingen om te proberen de achterstand in te halen. Het is een beetje zoals hoe velen van ons te veel toiletpapier hebben gekocht toen de pandemie toesloeg. Misschien is het gewoon menselijke psychologie dat als we satisfied een tekort worden bedreigd, we zoveel mogelijk willen oppotten. In de productie noemen we dit veiligheidsvoorraad.

De tekorten zijn nog steeds reëel. Babyformule, edele metalen zoals nikkel, computer chips. Huisvesting. Er is zelfs een enge projectie dat er in de herfst een tekort aan bier zal zijn vanwege het gebrek aan bier graan en gerst. De lijst gaat maar door.

Dit zijn de kiemen van inflatie. Wanneer de prijs van een belangrijke grondstof zoals oliepiekenalles wat olie aanraakt – van plastic tot transportkosten – stijgt mee.

Maar de tijden veranderen. Terwijl we de afgelopen negen maanden spraken more than marges, zien we nu een verschuiving in hoe en waaraan consumenten bereid zijn geld uit te geven. Het kritieke aantal bevindt zich nu aan de vraagzijde. Dit is waar het voor bedrijven eng kan worden als ze zich traag aanpassen.

Pas op voor de valse bodem

Vorig jaar rond deze tijd schreven we een blogwaarschuwing tegen de valse economie. Ons doel was om mensen te waarschuwen voor het feit dat wanneer mensen achterlopen op schema en op onderdelen wachten, ze meerdere bestellingen bij verschillende leveranciers kunnen plaatsen. Nadat die persoon een levering heeft ontvangen, annuleren ze de andere bestellingen die ze hebben geplaatst. Als u aan de ontvangende kant bent van een van die geannuleerde bestellingen en u was begonnen fulfilled plannen en voorspellen op foundation van die bestelling, dan bent u waarschijnlijk niet tevreden.

Daarom noemden we het de valse economie. Maar nu is er een nieuwere gerelateerde dreiging waar opkomende bedrijven voor moeten oppassen, iets wat we de ‘valse bodem’ zouden kunnen noemen. Internet zoals je misschien further ruimte hebt verborgen in een lade of een kast, kan de economie een aantal onverwachte verkeersdrempels hebben waar mensen zich misschien nog niet van bewust zijn.

Denk aan een situatie als Ford en de grote stap naar elektrische choose-up trucks. Ze schetsen een rooskleurig beeld: ze hebben duizenden pre-orders. Hun voorspellingen zien er geweldig uit. Maar de realiteit is dat klanten alleen hadden om zoiets als $ 100 aanbetaling te doen om een ​​plaats in de rij te kopen voor een van deze vrachtwagens die meer dan $ 70.000 kan kosten fulfilled alle toeters en bellen erbij. Ford zou kunnen denken dat ze een ongelooflijk bestelbord hebben. Maar hoeveel van die potentiële kopers zouden kunnen zeggen: “Eh, nu $ 70.000 uitgeven is te veel. We verliezen de borg.”

Als genoeg mensen hun bestelling annuleren, staat Ford misschien ruw wakker.

Kopie van HIP Workshop-blogadvertentieDe toekomst voorspellen

Hoewel het woord “R” eng is – een recessie betekent dat de economie twee opeenvolgende kwartalen is gekrompen – is het wat bedrijven doen vanwege die vertragingen die ons echt ‘s nachts zouden moeten houden. Ze ontslaan mensen. Als je bezig bent satisfied het beschermen van banen zoals we dat al 40 jaar doen, is dit echt beangstigend.

Dat betekent dat naarmate de vraag van de consument afneemt, bedrijven slimmer moeten zijn fulfilled al die bestellingen of openstaande posities die ze proberen in te vullen. Het legt veel druk op ons om zo nauwkeurig mogelijk te zijn satisfied onze voorspellingen tot 2023, zodat we niet in de problemen komen als onze klanten bestellingen bij ons gaan annuleren. Het laatste wat we willen is op een stapel voorraad zitten die niemand wil omdat we te veel hebben besteld om die veiligheidsvoorraad op te bouwen.

Erger nog, u wilt nooit teveel mensen aannemen – alleen om ze gewoon te ontslaan wanneer de vraag van een klif daalt. Daarom zeggen we binnen ons bedrijf dat iedereen voorzichtig moet zijn, maar ook trim moet zijn in wat en hoeveel ze bestellen.

Tikken op de wijsheid van de menigte

Dit is de tijd van het jaar waarin al onze tien divisies samenkomen voor wat we onze “Product sales & Advertising” Higher-Involvement Preparing-bijeenkomst noemen, waar we onze collectieve prognoses voor de relaxation van het jaar delen en al onze medewerkers vragen of ze kopen in. Om ervoor te zorgen dat die toekomstvoorspellingen zo nauwkeurig mogelijk zijn, vragen we onze mensen om op zoek te gaan naar informatie around de markt en hun concurrenten. We controleren ook bij onze klanten of de bestellingen die ze hebben geplaatst echt zijn – en ze bestellen niet alleen veiligheidsvoorraad vanwege de lange doorlooptijden.

We willen dat ze begrijpen wat de echte eis is – en niet alleen maar hopen en bidden dat de orders er zullen zijn. En als ze zien dat de vraag afneemt, moeten we ook voldoende noodplannen ontwikkelen om dit goed te maken.

Dat is hoe we ons greatest kunnen doen om ons eigen ton te bepalen en ervoor te zorgen dat we de banen beschermen van iedereen fulfilled wie we werken, ongeacht wat er de komende maanden fulfilled de economie gebeurt. Zoals we al eerder zeiden, als je de voorspelling kunt beheersen, kun je de wereld beheersen.


Wilt u uw bedrijf voorblijven? Bezoek ons ​​evenement in excess of strategische preparing. Loop weg fulfilled tools, inzichten en een uitvoerbaar prepare om volgend jaar tot een succes te maken.