June 10, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Wat Lord of the Rings en Batman ons kunnen leren over betrokkenheid en goede wrijving

Lord of the Rings

doorway Shortly Yu en Dave Birss, co-auteurs van “Wrijving: waarde toevoegen doorway mensen ervoor te laten werken

Ik weet zeker dat je bekend bent achieved het doel van de Lord of the Rings-boeken. Het is een reis om die verdomde ring te vernietigen. Onze excuses als dat een spoiler is voor een van jullie.

Hoe ze achieved deze taak omgingen, werd besloten door vertegenwoordigers van de verschillende raden op een externe locatie in Rivendell. En ze namen een aantal spectaculair domme beslissingen.

Allereerst kozen ze de verkeerde mensen. Frodo Balings en Samwise Gamgee – de Hobbits – waren klein, zwak en vreselijk naïef more than de wereld die ze bewoonden. Maar van alle mensen die de missie op zich hadden kunnen nemen, waren zij de uitverkorenen.

Ze werden uitgezonden op een route van een jaar door Center Earth die hen blootstelde aan onnodige risico’s op weg om de ring in Mount Doom te vernietigen. De hobbits vochten uiteindelijk tegen goblins, werden aangevallen doorway spookkoningen, ontmoetten vuurdemonen, werden opgehangen doorway gigantische spinnen en allerlei andere ongelukkige gebeurtenissen.

Niet ideaal eigenlijk.

Als we de brainstormsessie bij Rivendell hadden gefaciliteerd, waren we er vrij zeker van dat het heel anders was gelopen. De Hobbits zouden waarschijnlijk helemaal niet in de discussies zijn gekomen.

In plaats daarvan hadden we de ring waarschijnlijk aan het Middle Earth-equivalent van FedEx gegeven. Daarmee bedoelen we de gigantische adelaars die rechtstreeks naar Mount Doom hadden kunnen vliegen en de daad in een middag hadden gedaan.

Gemakkelijk. Wrijvingsloos. De klus zou fulfilled een minimale inspanning worden geklaard.

Het zou lezers hebben bespaard om drie boeken achieved onnodig dramatische avonturen te moeten doorstaan. Het zou enkele centimeters ruimte hebben vrijgemaakt op miljoenen boekenplanken. Het zou kort zijn geweest. Maar het zou saai zijn geweest.

Er zou geen spanning zijn, geen gevaar en geen emotionele pieken of dalen. Het verhaal zou verstoken zijn van hoop, angst en moed. Er zou geen persoonlijke groei in de karakters zijn geweest (internet zoals er geen persoonlijke groei in ons is als we in de rij staan ​​bij het postkantoor).

Het verhaal zou niet boeiend zijn geweest. Het zou geen literaire klassieker zijn geworden. En het zou nooit hebben geleid tot de zeer succesvolle filmfranchise (en een improve in de toeristencijfers van Nieuw-Zeeland).

Als je mensen wilt betrekken, moet je ze investeren. Dat doe je door wrijving toe te voegen die opgelost moet worden. In het geval van Lord of the Rings ervaren we als kijkers of lezers plaatsvervangend de dopamine-, oxytocine-, serotonine- en endorfine-highs van de personages terwijl we ze volgen.

Een goed verhaal betrekt het publiek en maakt dienovereenkomstig vrolijke chemicaliën vrij.

In juli 2008 werd The Dim Knight in de bioscoop uitgebracht en kreeg veel lovende kritieken. Maar meer dan een jaar voor de launch ging een groep megafans door hun eigen avontuur, met als hoogtepunt de movie zelf.

Het begon op Comedian-Con in San Diego in 2007. Terwijl gekostumeerde massa’s de zalen van het conferentiecentrum verdrongen, was het promotieteam druk aan het werk. Ze hadden $ 11.000 aan jokerdollars gecreëerd. Dit waren normaal ogende dollarbiljetten satisfied een grappig gezicht van George Washington en de woorden “waarom zo serieus?”

Ze verdeelden deze rekeningen zodat mensen ze in hun wisselgeld kregen als ze koopwaar kochten. En ze zorgden ervoor dat iedereen die een Batman-fanaat leek te zijn, er een in handen kreeg.

Er was geen webadres of oproep tot actie around de Joker-bucks. Maar dit was een trim publiek. Ze kwamen er snel achter dat als je ‘waarom zo serieus’ typte? in een zoekmachine, zou je dezelfde afbeelding van een onleesbare George Washington vinden, samen met een bericht waarin ze werden uitgenodigd om zich bij het leger van de Joker aan te sluiten, een GPS-locatie en een tijd.

Deze locatie was in de buurt van het San Diego Convention Centre en toen het zover was, verzamelde zich een behoorlijke menigte, niet wetend wat ze konden verwachten. Maar het woord was al uitgekomen bij de on the internet neighborhood van Bat-supporters. Dus samen met de mensen die persoonlijk aanwezig waren, zaten maar liefst 650.000 toegewijden aan hun pcs gekluisterd om de actie on the web te zien plaatsvinden.

Terwijl de verzamelde menigte opkeek, snakten ze naar adem toen een telefoonnummer doorway enkele passerende vliegtuigen in de lucht werd geschreven. Zonder aarzelen haalden ze allemaal hun hoorn tevoorschijn om het nummer te bellen.

Ze kregen een gruwelijke opname te zien van een gijzeling waarbij een slachtoffer smeekte om niet te sterven. Vervolgens nodigde het bericht hen uit om de daders van deze gruwelijke misdaad te ontmoeten.

Op dit punt kwamen SWAT-busjes piepend tot stilstand aan de overkant van de straat, waar gekostumeerde schurken klaar stonden om Joker-achtige make-up aan te brengen op de honderden mensen in de menigte.

Deze rekruten werden op een speurtocht rond Comedian-Con gestuurd, fulfilled instructies om een ​​aantal ondeugende taken uit te voeren om hun trouw aan de Joker te bewijzen. Mayhem volgde voordat een lid van de menigte werd ontvoerd, en het verhaal ging een nieuwe fase in.

Dit lijkt misschien veel. Maar het was nog maar het commence van een avontuur van een jaar voor de trouwste Batman-admirers.

Ze vormden een gemeenschap waar ze probeerden aanwijzingen te begrijpen en puzzels op te lossen. Ze begonnen aan avonturen, waaronder het ophalen van taarten van lokale bakkers die telefoons aan de binnenkant verborgen hadden. Ze gingen op missies in de echte wereld, gekleed in Joker-make-up.

Tegen de tijd dat de movie werd uitgebracht, waren ze opgewonden.

De film werd de meest winstgevende movie van het jaar en versloeg Iron Male met een mijl.

Dit lijkt misschien veel. Maar het was nog maar het start out van een avontuur van een jaar voor de trouwste Batman-followers.

Het is geen sinecure om dit niveau van betrokkenheid van een publiek te krijgen. En er zijn veel lessen die we kunnen leren van wat ze deden.

Allereerst mikten ze op een gepassioneerd publiek. Dit zijn mensen met de motivatie om meer moeite te doen. Het zou niet hebben gewerkt als ze het op de gewone massa hadden gericht. Omdat het moeilijk is om ambivalente mensen te activeren.

Vervolgens stelden ze hen uitdagingen. Dat betekent dat ze kosten hebben gemaakt om mee te doen. Dus eindigden ze fulfilled de meest geïnvesteerde individuen omdat ze de huid in het spel hadden.

De uitdagingen zorgden voor een investering in verzonken kosten die in de loop van de tijd de toewijding van hun publiek aan de taak alleen maar verhoogde. In plaats van een fall-off, trok de activiteit uiteindelijk meer mensen aan die mee wilden doen aan de actie.

Ze voorzagen hun publiek regelmatig van verrassingen, wat een geweldige manier is om mensen scherp te houden en te voorkomen dat ze dingen als vanzelfsprekend beschouwen.

Ze hadden een reeks eenmalige beloningen die waarschijnlijk alleen de meest toegewijde individuen zouden krijgen. Ondertussen kreeg iedereen de algemene beloning om betrokken te zijn bij een van hun favoriete verhaalfranchises.

10 slotte moedigden ze een voortdurende conversatie aan tussen de groep, die vaak moest samenwerken om uitdagingen op te lossen.

Dit zijn allemaal vrolijke chemische generatoren, die alle inspanning die de activiteit vraagt ​​de moeite waard maken.

*uittreksel uit “Wrijving: waarde toevoegen door mensen ervoor te laten werken

binnenkort

Binnenkort Yu is een internationale spreker, bekroond auteur en specialist op het gebied van innovatie, branding, style and design en ondernemerschap. Meest recentelijk was hij de World-wide VP of Innovation en Officer bij VF Company, de moederorganisatie van meer dan 30 wereldwijde kledingbedrijven, waaronder The North Face, Vans, Timberland, Nautica en Wrangler. Hij is de auteur, samen met Dave Birss, van Friction: Incorporating Value by Producing Persons Work for It.

Dave Birss is een populaire creativiteitsspreker die zijn tijd besteedt aan het helpen van individuen en organisaties om tot betere ideeën te komen. Hij is een voormalig creatief directeur reclame die 20 jaar van zijn leven besteedde aan het bedenken van marketingconcepten voor ‘s werelds grootste merken. Nu reist hij de wereld rond om uit te leggen hoe je effectievere ideeën kunt hebben.