June 8, 2023

Nature Business

Voor zakeijke liefhebbers

Web 3.0 Woordenlijst: de ultieme lijst die u nodig hebt

Web_3_0_Glossary getoond door persoon die woordenboek gebruiktErvaar je FOMO wanneer iemand een Web 3.-time period noemt die je niet kent?

Maak je geen zorgen!
Deze Website 3. Verklarende Woordenlijst heeft u gedekt, zodat u kunt klinken als een wijsneus.

Houd het bij de hand om te gebruiken wanneer je het nodig hebt.

We zullen deze Website 3. Verklarende Woordenlijst up-to-date houden als er nieuwe termen verschijnen.

World wide web 3. Woordenlijst:

10k-undertaking

Is een poging om een ​​verzameling van 10.000 digitale activa en de bijbehorende NFT’s te creëren voor verkoop of schenking. Vaak worden deze digitale activa gemaakt door een generatief AI-system.

Adres

Is een reeks tekens om een ​​digitale portemonnee te identificeren. Het kan cryptocurrency, NFT’s en andere tokens verzenden en ontvangen.

Airdrop

Is een evenement waarbij gratis NFT’s worden uitgedeeld aan een publiek. Het kan een QR-code zijn die op een scherm wordt weergegeven zodat deze op een smartphone kan worden vastgelegd, of deze kan op kaarten worden afgedrukt voor latere toegang.

Toelatingslijst (voorheen Whitelist genoemd)

Is wanneer een organisatie vroege toegang tot een nieuwe NFT-collectie garandeert. Bestaande uit een eenvoudige lijst satisfied portemonnee-adressen en geldige datums, kunnen toelatingslijsten worden gemaakt doorway slimme contracten.

Alfa

Is within kennis more than en evenement of bedrijf. Bijvoorbeeld informatie in excess of de overname van een bedrijf, een initiële muntaanbieding of een airdrop.

Avatar

Is een afbeelding die wordt gebruikt om een ​​persoon visueel weer te geven. Wanneer beveiligd satisfied een NFT, is een avatar een uniek bezit dat kan worden verkocht of verhandeld. Avatars worden gebruikt in gaming, sociale media en virtual fact-platforms.

Blok

Is een verzameling transactierecords op een blockchain voltooid gedurende een bepaalde periode. Blokken zijn cryptografisch ondertekend en aan elkaar gekoppeld in een “keten”.

Blockchain

Is een gedeelde en gedecentraliseerde database die functioneert als een transactieboek. Gedecentraliseerd betekent dat het beheer van een blockchain niet wordt gecontroleerd doorway een enkele entiteit of overheid. De information op een blockchain worden gerepliceerd about een groot aantal netwerkcomputers die elkaar voortdurend bijwerken. Als gevolg hiervan blijven de gegevens op een blockchain eeuwig bestaan.

Blauwe chip

Is een groot NFT-undertaking. Vaak oogst het media-aandacht en hoge prijzen.

Brandwond

Trekt een NFT- of cryptomunt long lasting uit omloop.

Koude portemonnee

Is een apparaat dat dezelfde functies biedt als on line portemonnees, maar informatie offline opslaat. Hoewel ze moeilijker te gebruiken zijn, zijn ze veiliger dan on the web portemonnees.

Scheppersmunten

Zijn sociale tokens die zijn uitgegeven door een individuele maker of merkbeïnvloeder. Ook kunnen creator-munten worden gebruikt om vroege toegang en/of kortingen te krijgen op het toekomstige werk van de maker.

Een boekauteur kan bijvoorbeeld iemand belonen met een creator-munt voor het abonneren op een nieuwsbrief, het schrijven van een recensie of het invullen van een enquête.

cryptovaluta

Is een afkorting voor cryptocurrency. Bij uitbreiding is het elk activum of proces dat cryptografie gebruikt.

cryptogeld

Is een blockchain-applicatie die een digitale valuta creëert. Beveiligd doorway cryptografie op een blockchain, zijn ze bijna onmogelijk te vervalsen of dubbel te besteden. Individuele eenheden van cryptocurrency worden cryptomunten genoemd. Een cryptomunt heeft een bekende waarde en kan worden ingewisseld voor door de overheid uitgegeven valuta (aangeduid als fiatgeld).

cryptografie

Is de wetenschap van het beveiligen van gegevens en communicatie, zodat alleen een persoon in het bezit van een sleutel de inhoud kan decoderen en bekijken. Eerdere vormen van cryptografie vereisten de fysieke uitwisseling van codeboeken en sleutels voordat berichten veilig konden worden verzonden. Op online zijn deze oude methoden vervangen door Public Critical Cryptography, een systeem dat twee sleutels gebruikt om inhoud te coderen en te decoderen: een openbare en een privé.

DAO (Decentrale Autonome Organisatie)

Is een groep individuen die wordt bestuurd door slimme contracten die voor een gemeenschappelijk doel werken. Hoewel een DAO kan worden opgericht als een bedrijf of non-income, is het de bedoeling om een ​​wereldwijde vereniging van belanghebbenden te vormen die overheidsvoorschriften omzeilt.

dApp (gedecentraliseerde applicatie)

Is een praktische toepassing van blockchain en/of cryptocurrency zoals een video game of sociaal system. De software wordt doorgaans ontwikkeld en onderhouden door een DAO.

DeFi (gedecentraliseerde financiën)

Gebruikt een blockchain om financiële diensten met behulp van cryptocurrencies mogelijk te maken zonder een tussenpersoon zoals een financial institution of kredietinstelling om activa more than te dragen.

DEVS

Is een afkorting voor ontwikkelaars die in de Net 3.-ruimte werken. DEVS kan voor een bedrijf werken en/of vrijwilligerswerk doen by means of een DAO.

dGen

Is het cohort van mensen wiens leven en carrière draaien om World wide web 3., gaming en virtual actuality-platforms.

Doxxed

Verwijst naar een persoon wiens ware identiteit bekend is bij een gemeenschap ondanks het feit dat hij een avatar en pseudoniem kan gebruiken.

ERC-20

Is de established regels die bepalen hoe tokens zich gedragen op de Ethereum-blockchain. ERC staat voor Ethereum Ask for for Opinions.

ERC-721

Is een uitbreiding van de Ethereum-regels voor NFT’s en slimme contracten.

Fiat-valuta

Verwijst naar elke door de overheid uitgegeven valuta. De Amerikaanse dollar is bijvoorbeeld een fiat-valuta.

Vloer

Is de laagste prijs waarvoor een NFT op een beurs kan worden gekocht of verhandeld.

Gasvergoeding

Is het bedrag dat in rekening wordt gebracht voor het vastleggen van een transactie op een blockchain. Dit kan variëren afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan verkeersopstoppingen op het netwerk en de snelheid waarmee partijen de transactie willen afhandelen.

GPT-3 (generatieve voorgetrainde transformator, niveau 3)

Is een verzameling kunstmatige-intelligentiemodellen die zijn getraind op een zeer grote hoeveelheid online inhoud. Als gevolg hiervan voorspelt GPT-3 de meest waarschijnlijke voltooiing van de instructie op foundation van een openingsinstructie of een prompt en een reeks trefwoorden,

GWEI (ook bekend als gasvergoeding)

De hoeveelheid Ethereum (ETH) die in rekening wordt gebracht voor een gasvergoeding. Gwei wordt gebruikt om lijsten in te korten en verwarring te voorkomen. Eén GWEI is gelijk aan ,000000001 ETH.

ICO (initiële muntaanbieding)

Is het creëren van een nieuwe cryptovaluta, NFT of Social Token en deze beschikbaar stellen op een beurs.

Onveranderlijk

Verwijst naar alle gegevens die niet kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Dit is het bepalende kenmerk van een blockchain waarbij documents een historisch file van transacties zijn.

Interoperabiliteit

Is de mogelijkheid voor één blockchain om toegang te krijgen tot en informatie te delen fulfilled andere blockchains through Software Programming Interfaces (API’s).

IPFS (Interplanetair bestandssysteem.)

Is een gedecentraliseerd, gedistribueerd, peer-to-peer netwerk voor het delen van bestanden. Gemodelleerd naar BitTorrent, een peer-to-peer netwerk voor het delen van bestanden dat populair is bij avid gamers, gebruikt het op inhoud gebaseerde routering in plaats van URL’s om een ​​webbron te vinden.

Laag 2

Beschrijft een system dat equipment biedt om het maken en verhandelen van cryptocurrencies en NFT’s eenvoudiger en goedkoper te maken.

Maxi

Is een persoon die gelooft dat zijn specifieke crypto de enige is om in te investeren.

Mijnbouw

Is het verifiëren van blockchain-transacties om cryptocurrency te verdienen. Omdat Bitcoin de methode gebruikte en veel energie verbruikt, is het in ongenade.

NLU (Natuurlijk taalbegrip)

Is een toepassing van kunstmatige intelligentie om de intentie van een gebruiker te onderscheiden bij een gesproken uiting.

Knooppunt

Is een van de servers in een blockchain-netwerk.

Zonder toestemming

Is een eigenschap die blockchains beschrijft waarbij geen enkele entiteit kan bepalen wie deze gebruikt.

PFP (ProFile Photo Project)

Is een NFT-challenge dat unieke avatars maakt voor gebruik in games en virtuele werelden. Door het aantal avatars in een serie te beperken, haalt de meest populaire prijzen van 5 en 6 cijfers.

PoAP (Evidence of Attendance Protocol)

Is een systeem voor het volgen en verifiëren van aanwezigheid satisfied behulp van NFT’s. Het is bedoeld voor het onderwijs en draagt ​​het eigendom van transcripties van onderwijsinstellingen around aan de scholar.

Bewijs van inzet

Beschrijft een blockchain die miners beloont op foundation van hun standing in een DAO.

Bewijs van werk

Is een mijnsysteem waarbij het oplossen van rekenintensieve puzzels transacties valideert en nieuwe blokken op een blockchain creëert. BitCoin gebruikt dit systeem.

Rugpull

Is het niet leveren van een NFT-job als gevolg van oplichting en wanneer een startup zijn financiering verliest.

Zaadzin

Is een further sleutel nodig om een ​​digitale portemonnee te herstellen of om er een te installeren op een nieuw apparaat. Meestal bestaat het uit een geordende lijst van 12 willekeurig gekozen woorden.

zelfbewaring

Verwijst naar een digitale portemonnee die wordt beheerd by means of een application of browserextensie.

Gehoste voogdij

Verwijst naar activa die op een marktplaats of muntuitwisseling worden gehouden.

Shill

Is de promotie van een NFT-undertaking en verwijst naar de persoon die shilling is.

Trim deal

Bevat een uitvoerbare code die wordt geactiveerd wanneer gerelateerde records worden toegevoegd aan het grootboek van de blockchain voor een NFT.

Dit maakt bijvoorbeeld escrow-regelingen mogelijk zonder dat een tussenpersoon zoals een bank of advocatenkantoor nodig is. De Ethereum-blockchain was de eerste die dergelijke slimme contracten toevoegde. Andere blockchains hebben sindsdien de slimme contractprotocollen van Ethereum overgenomen.

Sociaal token

Uitgegeven doorway een local community aan haar leden om bijdragen fulfilled cryptocurrency te erkennen. Ze omvatten het bijdragen van inhoud, het werven van nieuwe leden en/of het dienen in commissies. Door het leveren van contributiebewijzen, verlenen sociale tokens een VIP-position aan leden. Ze komen vaak achieved speciale voordelen en andere beloningen, zoals toegang tot privéberichtenkanalen.

Stablecoin

Is een cryptocurrency waarvan de marktwaarde is gekoppeld aan een externe referentie. Het biedt investeringsmogelijkheden satisfied minder volatiliteit in vergelijking fulfilled beleggen in andere cryptocurrencies.

uitzetten

Vergrendelt tokens op een NFT-marktplaatsplatform om beloningen van het system te verdienen en stelt artiesten in staat geld te verdienen terwijl ze hun werk in de marktgalerij laten zien.

token

Verwijst naar de algemene klasse van World wide web 3.-objecten die een asset vertegenwoordigt. Ze omvatten NFT’s, cryptocurrencies en sociale tokens. Eigenaars van tokens kunnen ze vasthouden, verhandelen of inzetten om rente te verdienen. Niet alle tokens zijn NFT’s sommige zijn fungibel.

Nutsvoorziening

Zijn de voordelen van het bezitten van een NFT. Ze geven de redenen om een ​​specifieke NFT te kopen.

onbetrouwbaar

Is een systeem waar transacties tussen mensen en personal computers plaatsvinden zonder dat een centrale autoriteit, zoals een lender, nodig is om de uitwisseling te valideren.

WAGMI (we gaan het allemaal halen)

Wordt vaak een strijdkreet in World-wide-web 3.-berichten.

World wide web 3. Woordenlijst Conclusie

Hoewel de World wide web 3.-woordenlijst nog in de kinderschoenen staat, blijft hij evolueren en veranderen.

Deze Internet 3.-woordenlijst geeft u de basisinformatie die u nodig hebt om op de hoogte te blijven van deze dynamische, technologiegedreven omgeving.

Heeft u een andere World-wide-web 3.-expression die u wilt definiëren? Laat het ons gewoon weten.

Fijne advertising and marketing,
Heidi Cohen


Alles wat u moet weten om uw digitale merkidentiteit te beheren.

Een goede branding is van cruciaal belang om op te vallen in het competitieve zakelijke landschap van vandaag. U kunt veel tijd, energie en geld investeren in het creëren van inhoud, maar om effectief te communiceren en uw merk op te bouwen, moet u een merkbeheerstrategie hebben.

Dit E book, free of charge aangeboden door Canto, schetst alles wat u moet weten om uw digitale merkidentiteit te beheren – achieved recommendations om een ​​consistente merkervaring te creëren op elk contactpunt.

Fotocredits: https://www.pexels.com/photograph/black-and-white-guide-search-dictionary-6997/ cc nul